in

Vučić protiv sankcija, on želi dogovore: Razumeo sam nekoliko važnih stvari

Vucic

Video sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara, utvrdio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je, nakon sastanka sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, kako dok je on na čelu Srbije neće se pristati na sankcije protiv entiteta Republike Srpske ili Dodika.

Vučić je naveo kako je večeras od onoga što mu je prenio Dodik razumio nekoliko važnih stvari, prenosi N1.

“Dodik je kazao da ne postoji hir RS da pravi probleme bilo gde i bilo kome. Za mene je važna poruka Dodika da, ukoliko bi se rešili problemi, da je spreman da razgovara i da institucije rade bez problema. To lišava sve one koji kažu da su Dodik i RS krivi – da im uzima argument. Rekao sam da je veoma važno, bez obzira što dođe hiljadu pogrdnih reči iz Sarajeva, da razgovaramo sa Bošnjacima. Da se ostavimo snova u kojima jedni pobeđuju nad drugima. Mi pobeđujemo samo dok razgovaramo”, poručio je Vučić.

Predsednik je otkrio kako je članu Predsedništva Bosne i Hercegovine prenio nekoliko “važnih poruka” od ljudi iz Evrope i sveta.

“Rekao sam mu i šta mislim. Spreman sam da ponovo dođem u Banjaluku i da pokažemo da RS nije izvor problema nego da smo svi spremni da razgovaramoi”, ustvrdio je Vučić.

Na kraju Aleksandar Vučić je imao poruku za sve one koji razmišljaju o sankcijama protiv Dodika i entiteta Republika Srpska.

“Želim da kažem da ćemo se apsolutno suprotstaviti bilo kakvim sankcijama koje bi neko donosio protiv bilo koga u Republici Srpskoj i Dodika. Ne želim reći upozoravamo, jer ne možemo upozoravati, ali molimo ih da dijalogom rešavamo probleme. Video sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara. A sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite pre nego što donesete odluku o sankcijama. Neće biti nikakve blokade na Drini dok sam ja predsednik”.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 23. oktobar 2021. godine

Zoran Kesić: Lep dan za izdajnike profesije