in ,

Trudnica iz Vlasotinca preminula od korone

Trudnica (31) iz Vlasotinca preminula je u petak u kovid bolnici u Kruševcu u sedmom mesecu trudnoće, potvrđeno je Kuriru u UKC Niš.

Navedeno je da je ona 2. avgusta primljena u kovid bolnicu u Kruševcu u izuzetno teškom stanju i da su se postepeno pogoršavali svi parametri – padala je saturacija, rasli su parametri zapaljenja, leukociti, a na kraju je priključena na respirator.“Čak smo slali i ekipu ginekologa iz Niša, iako u bolnici u Kruševcu ima ginekolog, i oni su konstatovali da ne postoji nikakva mogućnost da pokušaju porođaj”, rečeno je u UKC Niš.

Borba lekara za život trudnice trajala je 18 dana.“Učini smo sve što smo mogli, mnogi kod nas dođu prilično kasno i to zaista utiče i na to koliko će njih preživeti.

Po protokolu, i to 11. verziji koja je u Srbiji, dajemo najbolju i najskuplju terapiju, kakva se daje i svuda u svetu”, rečeno je u UKC Niš.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Da li je moguće smršati ako niste na dijeti? Itekako jeste, evo saveta kako doći do željene linije uz nekoliko jednostavnih pravila

Fijasko “komita” na Cetinju: Pored podrške i finansiranja DPS režima na protest se skupilo samo par hiljada ljudi! (FOTO)