in ,

Trudnica iz Vlasotinca preminula od korone

Trudnica (31) iz Vlasotinca preminula je u petak u kovid bolnici u Kruševcu u sedmom mesecu trudnoće, potvrđeno je Kuriru u UKC Niš.

Navedeno je da je ona 2. avgusta primljena u kovid bolnicu u Kruševcu u izuzetno teškom stanju i da su se postepeno pogoršavali svi parametri – padala je saturacija, rasli su parametri zapaljenja, leukociti, a na kraju je priključena na respirator.“Čak smo slali i ekipu ginekologa iz Niša, iako u bolnici u Kruševcu ima ginekolog, i oni su konstatovali da ne postoji nikakva mogućnost da pokušaju porođaj”, rečeno je u UKC Niš.

Borba lekara za život trudnice trajala je 18 dana.“Učini smo sve što smo mogli, mnogi kod nas dođu prilično kasno i to zaista utiče i na to koliko će njih preživeti.

Po protokolu, i to 11. verziji koja je u Srbiji, dajemo najbolju i najskuplju terapiju, kakva se daje i svuda u svetu”, rečeno je u UKC Niš.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Da li je moguće smršati ako niste na dijeti? Itekako jeste, evo saveta kako doći do željene linije uz nekoliko jednostavnih pravila

Fijasko “komita” na Cetinju: Pored podrške i finansiranja DPS režima na protest se skupilo samo par hiljada ljudi! (FOTO)