in

KUBA RAZVILA SVOJU VAKCINU SOBERANA 2: U sklopu poslednje faze testiranja domaće vakcine biće vakcinisano 150.000 građana

Nakon obavljenih istraživanja, ministar Malmierca saopštio je kako je Kubanska agencija za lekove odobrila testiranje vakcine na 150.000 zdravstvenih radnika koji se svakodnevno susreću s koronavirusom u bolnicama.

Ministar spoljne trgovine Kube Rodrigo Malmierca saopštio je kako je ova država ušla u poslednju fazu testiranja domaće vakcine Soberana 2, a da je do sada vakcina na testiranjima pokazala izuzetno dobre rezultate.

Kubanska vakcina “Soberana 2” nalazi se u poslednjoj trećoj fazi testiranja još od početka marta, a do sada je vakcinu primilio oko 44. 000 dobrovoljaca koji su učestvovali u istraživanju.

Nakon obavljenih istraživanja, ministar Malmierca saopštio je kako je Kubanska agencija za lekove odobrila testiranje vakcine na 150.000 zdravstvenih radnika koji se svakodnevno susreću sa koronavirusom u bolnicama.

“Kubanska agencija za lekove odobrila je vakcinisanje150 hiljada Kubanaca u sklopu testiranja. Treća faza je do sada pokazala kako je vakcina bezbedna za upotrebu”, napisao je ministar. 

Pored Soberane 2, Kuba trenutno radi na testiranju još dve vakcine domaće proizvodnje. 

Prva kubanska vakcina u ovoj fazi jeste “Mambisa”, koju kubanske laboratorije testiraju u obliku spreja za nos koji će sadržavati delove proteina koronavirusa, ali i protein hepatitisa B koji bi takođe trebalo da stimuliše odgovor imunog sistema.

Druga kubanska vakcina koja trenutno prolazi istraživanja jeste “Abdala”, a kako se navodi, vakcina je uspešno prošla prvu fazu testiranja i uskoro bi trebala da počne druga faza koja će obuhvatiti mnogo više dobrovoljaca.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zdravko krivokapic

KRIVOKAPIĆ tvrdi da šef tajne službe nije odao podatke NATO-a…

horoskop

Dnevni horoskop za 24. mart 2021. godine