in

Srbin na trotinetu ukrao nakit i drago kamenje vredno više od dva miliona evra

Izvukao je oružje i pretio da će aktivirati bombu za koju je rekao da je postavljena u radnji.

Muškarac, za kojeg se smatra da je u 50-im ili 60-im, dovezao se do butika Chaumet na električnom trotinetu, javlja BBC.

Izvukao je oružje i pretio da će aktivirati bombu za koju je rekao da je postavljena u radnji, kaže policija.

Prodavnica se nalazi u bogatom delu grada u blizini Elisejskih polja. Sigurnosne kamere snimile su muškarca koji ulazi u radnju odeven u svetlosivo odelo, a nosio je i zaštitnu masku.

Policija kaže da je primorao zaposlene da predaju nakit i drago kamenje u vrednosti od oko dva miliona evra, kao i ključeve radnje, pre nego što je osoblje zaključao pri izslasku iz radnje. Nije bio nasilan.

Kasnije sinoć, autobus na liniji Pariz – Beograd, zaustavila je francuska policija, u blizini administrativne granice ove zemlje. Tada su u vozilo uleteli specijalci i povikali na francuskom “policija, policija”…

U autobus su ušle naoružane osobe u civilu, vičući na francuskom jeziku “policija, policija”. 

Dva putnika uhapšena

U autobusu ulaze naoružane osobe u civilu vičući na francuskom jeziku “policija, policija…”.

Prema njegovim rečima, policija je izvodila jednog po jednog putnika i detaljno pregledala torbe.

– Otvarali su svaku kutijicu – prenosi putnik.

Nedugo potom, dva putnika su uhapšena.

– U jednom trenutku stavljaju lisice dvojici muškaraca, srednjih godina koja su se vozila na spratu autobusa.

Putnik je uspeo da iz razgovora sa policajcima utvrdi razlog ove akcije.

– Rečeno je da je ova akcija usko povezana sa jučerašnjom pljačkom zlatare u Parizu o kojoj priča cela Francuska i da imaju informacije da se u autobusu nalazi ceo plen – kaže putnik.

Naime, u utorak se desila spektakularna pljačka u Parizu nadomak Jelisejskih polja o Jedna osoba je ušla u zlataru i zatražila da vidi nakit. Kada su prodavci izvadili nakit na sto, muškarac bez maske je izvadio pištolj i pobegao sa plenom procenjenim od dva do tri miliona evra.

Pretres 4 sata

Puna četiri sata je policija pretresala torbe i sve što se nalazi u autobusu. Dvojicu osumnjičenih koji odgovaraju opisu su udaljili malo dalje od autobusa sa lisicama na rukama a onda su obojica stavljena u policijski automobil.

Prema rečima izvora, policija je bila striktna u sprovođenju pravila i nisu odustajali dok nisu našli to što su tražili.

– Sve vreme pretresa niko nije smeo da uradi nešto što mu nije rečeno. Na licima policajaca se videla velika uzbuđenost i odlučnost. Oko 16 sati, policija je pretresom jedne torbe pronašla plen koji je tražila. Nakit ukraden u Parizu u vrednosti od tri miliona evra je pronađen u jednoj torbi – navodi izvor.

Izvor je dodao da se u tom trenutku nije znalo da li se celokupan ukraden nakit nalazi u torbi. Policajcima je najvažnije bilo da se pronađe vlasnik torbe.

– Vozači su pozvali jednu osobu iz autobusa da prevodi pošto oni ne govore francuski jezik. Na pitanje policije, čija je ovo torba, vozači su odgovorili da ne znaju i ispalo je da je ničija – dodaje.

Policija je i pored toga što je našla plen nastavila pretres torbi ostalih putnika. Izvor iz autobusa nije potvrdio da li su u međuvremenu našli još nešto ili uhapsili još nekog putnika.

(Kakonarodkaze, kurir.rs, Blic)

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SZO upozorila na štetnost električnih cigareta, traže stroge propise

vucic

Vučić iz Skoplja: “Mini Šengen” dobija novo ime, biće potpisana tri važna sporazuma koja garantuju bolji životni standard za naše ljude!