in ,

Da li previše rada povećava rizik od smrti?

Važno je suočiti se sa stresom ili emocionalnom iscrpljenošću koja može dovesti do većih zdravstvenih problema

Verovatno se niste iznenadili kada ste saznali da previše rada može negativno uticati na vaše zdravlje. Ali koliko je situacija zaista loša? Nedavni izveštaj koji su objavile Svetska zdravstvena organizacija i Međunarodna organizacija rada kaže da je prekomerni rad 2016. godine doveo do 745.000 smrtnih slučajeva moždanog i srčanog oboljenja. Da stvar bude gora, to je porast od 29 posto u odnosu na 2000. godinu.

Dakle, zaštita od prekomernog rada može doslovno biti stvar života i smrti.

Ako ste na poslu koji negativno utiče na vaše zdravlje, postoje načini da poboljšate svoje mentalno zdravlje, čak i ako ne promenite posao. Čak i ako znate da ste prezaposleni, možda nećete moći jednostavno napustiti posao. U tom slučaju postoje načini da zaštitite svoje zdravlje.

Važno je suočiti se sa stresom ili emocionalnom iscrpljenošću koja može dovesti do većih zdravstvenih problema. Možete se brinuti o svom mentalnom zdravlju čak i tokom radnog vremena.

Odvojite vreme za ručak, šetnju ili čak meditaciju kao način opuštanja. Ovi naizgled mali koraci ne samo da će vam pomoći da smanjite stres, već će i dugoročno povećati produktivnost, pomažući vam da se osećate efikasnije.

Presudno je postaviti granice na poslu, u onoj meri u kojoj to možete. Jasno odredite koliko posla možete preuzeti i recite „ne“ kada to postane previše. Ako imate kontrolu nad svojim rasporedom, odredite i vreme pauze između sastanaka i ubrzo ćete uočiti napredak kad je vaše zdravlje u pitanju.

Poenta, zapravo, nije u vremenu koje provodite radeći, već je poenta u tome da se makar malo i privremeno odvojite od posla.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Teška nesreća kod Slavonskog Broda: autobus sa Kosova sleteo sa puta, najmanje 10 mrtvih

horoskop

Dnevni horoskop za 25. jul 2021. godine