in ,

Teška nesreća kod Slavonskog Broda: autobus sa Kosova sleteo sa puta, najmanje 10 mrtvih

Iz HAK-a su javili da je saobraćaj prekinut

Rano ujutro kod Slavonskog Broda došlo je do teške nesreće u kojoj je poginulo najmanje deset osoba.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila o deset mrtvih.

“Situacija je vrlo teška i još uvek je velik broj životno ugroženih putnika u makedonskom autobusu”, rekao je Damir Brezić, portparol brodsko-posavske policije.

Takođe, policija je ustanovila da se ne radi o makedonskom, nego o kosovskom autobusu.

“Tokom obavljanja uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka, te da je u saobraćajnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetina prevezeno na pružanje medicinske pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputićemo po završetku uviđaja”, objavila je policija u 9 sati.

Načelnik saobraćajne policije policijske stanice Slavonski Brod Franjo Galić dao je izjavu s mesta nesreće:

– Bio sam na mnogim nesrećama, ali ova je stvarno teška i mislim da ulazi u red najtežih nesreća kojima sam ja svedočio. Autobus je bio pun, ali ne mogu reći je li među mrtvima ili povređenima bilo i dece. Prema rečima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba, kazao je načelnik Galić.

Do nesreće je došlo oko 6:20. Više desetina ljudi je povređeno. Prve informacije govorile su da se radi o autobusu makedonskih oznaka i da su poginule tri osoba.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

aleksandar rakovic

Raković: Izveštaj ruši famu o genocidu

Da li previše rada povećava rizik od smrti?