in

Raković: Izveštaj ruši famu o genocidu

aleksandar rakovic

Istoričar Aleksandar Raković ocenio je da je zaključak Nezavisne međunarodne komisije da u Srebrenici nije bilo genocida veoma značajan zato što obesmišljava fabrikovane argumente zapadne javnosti o srebreničkim događajima.

Raković je istakao da v.eruje da će javnost u narednim godinama prisustvovati novim činjenicama i glasovima protiv argumenata koje je Zapad iz svojih imperijalnih pobuda navodio protiv Republike Srpske, Srbije i srpskog naroda u cjelini.

– Kad je reč o istini o događajima u Srebrenici nešto je urađeno tokom ove godine i vide se rezultati. Ali, mi ćemo čekati još neko vreme da slika o Srebrenici i tim događajima bude znatno drugačija, jer je to na Zapadu jedna mantra koja se tamo ne može dovesti u pitanje – rekao je Raković Srni.

Prema njegovim rečima, izveštaj komisije za Srebrenicu sada treba prevesti na svetske jezike i poslati na najvažnije međunarodne adrese.

– Osim engleskog, izveštaj treba prevesti i na nemački, francuski, španski, italijanski i druge jezike. Kada je reč o okruglim stolovima, posvećenim razbijanju mita o genocidu u Srebrenici i stručno-naučnim radovima o toj temi, i to treba plasirati na engleskom što je više moguće – rekao je Raković.

On smatra da je indikativno to što zapadne strukture imaju nameru da nametnu zabranu negiranja genocida.

– To govori da oni nešto kriju i da žele da osujete naučno-stručne rasprave i argumente kako bi onemogućili da se o tome priča, što je nezapamćeno – istakao je Raković.

On je naglasio da je uveren da i na Zapadu znaju da je njihova priča o navodnom genocidu u Srebrenici veoma rovita i da je to politička priča namenjena za to da oni pokriju njihove zločine protiv nekadašnje Savezne Republike Јugoslavije /SRЈ/, ali i socijalističke Јugoslavije i srpskog naroda.

– Ta priča njima je potrebna da stavljanjem stigme na Srbe opravdaju agresiju na SRЈ i razbijanje bivše Јugoslavije, ali i da pokriju zločine protiv srpskog naroda – zaključio je Raković.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dimić: Albanski genocid nad Srbima traje već 15 godina, a zapad žmuri

Teška nesreća kod Slavonskog Broda: autobus sa Kosova sleteo sa puta, najmanje 10 mrtvih