in ,

Gde na more

maldive

Izvor: b92

Albanija je prošle godine bila izbor za mnoge turiste iz Srbije jer su zbog korone najpopularnije destinacije naših turista, Crna Gora i Grčka, bile zatvorene skoro cele sezone. Proveravali smo šta nas čeka ovog leta i da li su cene zaista skočile u odnosu na prošlo leto, s obzirom na to da se na društvenim mrežama turisti žale na povećanje cena smeštaja.

Srpski državljani, čini se, sa nestrpljenjem očekuju revidiranje odluke o graničnim prelazima Grčke, a pojedini su se odlučili da umesto čekanja pronađu alternativu.

“Posle odlično odrađene letnje sezone u Albaniji, u pripremi su nam programi za leto 2021. Interesovanje je zaista veliko, a posebno nam je bitno da se veliki broj klijenata koji su boravili prošle godine i bili jako zadovoljni već javlja da bukira letovanje za ovu godinu”, rekli su za B92.net iz jedne turističke agencije koja se bavi putovanjima u Albaniju.

Saranda, Albanija

Proverili smo navode pojedinih turista koji su na Fejsbuk strani posvećenoj letovanju u Albaniji požalili da su cene aranžmana već sada skuplje.

Iz jedne od turističkih agencija koja se bavi letovanjem u Albaniji kazali su da se cene smeštaja nisu menjale i one su potpuno identične kao i prošle godine.

“Čekamo cene za još nekoliko hotela. U ponudi ćemo imati kao i do sada organizovan autobuski prevoz i veliku ponudu hotela u Draču, Ksamilu, Sarandi i Valoni. Nadam se da neće biti poskupljenja vanpansionske potrošnje koja je izuzetno pristupačna (riba, morski plodovi su čak jeftiniji nego kod nas)”, poručuju.

Objašnjavaju i da je posebna pogodnost za naše državljane to što nema nikakvih uslova za ulazak, dakle isto kao i prošle godine.

“Nije potreban ni negativan PCR test, ni potvrda o vakcinaciji, tako da se sve veći broj klijenata raspituje o letovanju u Albaniji”, kazali su za naš portal.

A većina turističkih agencija u ponudi nema Albaniju, stoga jedan od mogućih načina jeste u sopstvenoj režiji.

Pretragom cena smeštaja na popularnim sajtovima nailazi se na pristupačne cene. Noćenje za dvoje u popularnom letovalištu Saranda možete da nađete po ceni od 40 evra, a daljom pretragom nailazi se i na ponude sa doručkom po približnoj ceni.

Albanija je mnogo više od onoga što očekujete:”Vi ste mi prvi Srbi”; onda su došli i ostali

Ukoliko se odlučite da ovo leto provedete u Draču, minimalan iznos koji morate da izdvojite za dvoje, za noćenje, iznosi oko 20 evra.

Drač, Albanija

Turizam je poslednjih godina u porastu, a u zemlju stiže sve više turista iz raznih zemalja, pa se u turističke gradove dosta ulaže.

Autobuskim prevozom kroz KiM tranzit je ograničen na 5 sati, a istim putem sopstvenim prevozom turisti mogu proći u roku od tri sata, a neophodan je i zeleni karton kao i vaučer koji je dokaz za uplaćen smeštaj.

Albanija tek u nekoliko poslednjih godina pokušava da približi svetu svoja letovališta. Prelepo, čisto more i još lepše plaže veoma olakšavaju putnicima da se odluže za letovanje baš u Albaniji. Albanija izlazi na Jadransko more na zapadu i Jonsko more na jugozapadu.

Srbi ipak mogu do mora: “Ovde nema posebnih uslova za ulazak”

Drač je najposećeniji primorski grad u Albaniji sa dugim, belim, peščanim plažama, čistim morem i dobrom lokacijom.

Zvanična valuta je lek, ali u svim prodavnicama, kafićima i restoranima primaju i evre, a možete birati da li za kusur želite evre ili leke.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

DOMAĆI SOK KOJI JE “BOMBA” ZA IMUNITET: Pijte ga svakog jutra i nećete morati da uzimate suplemente

GRAĐANIMA PO 60 EVRA PENZIONERIMA PO 110 Vlada usvojila nove ekonomske mere, firmama ceo set pomoći!