in

Od 1. avgusta moguće nove mere u Srbiji

predrag kon

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se epidemiološka situacija u Srbiji pogoršava i bolnice počinju da se pune pacijentima, i da je potrebno pridržavanje mera koje su i dalje na snazi i nastaviti vakcinaciju.

On je za Radio televiziju Srbije rekao da će prvog avgusta, kada očekuje sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone, situacija biti drugačija i da će verovatno biti donete nove mere.

„I dalje će se, na žalost, broj zaraženih povećavati, ne možemo dočekati četvrocifrene brojeve sa istim merama koje imamo sada, to mora svakom da bude jasno”, naveo je Kon.

On je naglasio da su mere protiv korone i dalje na snazi i treba da se poštuju, navodeći da „iskustvo ništa ne znači ako se i dalje ponašamo kao da smo bez iskustva”.

„Ako se ne vakcinišemo imaćemo borbu sa ovim virusom još jako dugo. Nevakcinisanje mladih nastavlja direktno ovu pandemiju”, rekao je Kon, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, među mlađima, pogotovo kod ženskih osoba, javlja se otpor vakcinisanju „zbog straha iz jedne teške zablude o tome da vakcina može da utiče na sposobnost rađanja”.

„To nikakve veze nema sa istinom”, istakao je Kon.

On je rekao i da je etički potpuno neprihvatljivo da se zdravstveni radnik ne vakciniše, ne samo zbog sebe već i zbog potencijalne opasnosti za pacijente.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Risto Jovanović: Narod Crne Gore treba da bude složan, da iza svakog građanina ovako stanemo, ne samo za mene (VIDEO)

milorad dodik

Dodik: “Srpski svet” je patriotski, ne šteti nikome i nema teritorijalne pretenzije