in

Dodik: “Srpski svet” je patriotski, ne šteti nikome i nema teritorijalne pretenzije

milorad dodik

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da u potpunosti podržava ideju o stvaranju „srpskog sveta“, koja nije usmerena protiv bilo koga i jedini joj je cilj saradnja i očuvanje srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta.

Dodik je agenciji Srna kazao da pozdravlja ideju koju je izneo ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, jer je ona patriotska i nema nikakve teritorijalne pretenzije, niti bi nanela štetu bilo kome.

„Ta ideja je s ciljem saradnje i očuvanja srpskog identiteta, jezika i kulture, što su uradili mnogi narodi pre nas i niko nije pravio problem oko toga, a kada je iznesu Srbi odmah se diže galama i tenzija. Očigledno je da Bakir Izetbegović napadima na samu ideju o stvaranju ‘srpskog sveta’ pokušava da povrati uzdrmani ugled među bošnjačkim narodom preko Srba, ali ni to mu neće pomoći, kazao je Dodik.

Upitan da prokomentariše najave turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da će pojačati lobiranje za nezavisnost Kosova*, Dodik je naglasio da se taj problem ne može rešiti priznanjem, već samo u dijalogu Beograda i Prištine.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

predrag kon

Od 1. avgusta moguće nove mere u Srbiji

horoskop

Dnevni horoskop za 22. jul 2021. godine