in ,

SZO poziva zemlje na “ekstremni” oprez u ukidanju restriktivnih mera

maske

Širom sveta potvrđeno je četiri miliona preminulih od koronavirusa

Čelnik odeljenja Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za vanredne situacije u sredu je pozvao vlade da pokažu „ekstremni oprez“ u potpunom ukidanju restrikcija koje imaju za cilj da suzbiju širenje COVD-19, upozoravajući da će se transmisija povećati dok se zemlje otvaraju.

Dr. Majkl Rajan izjavio je, upitan tokom konferencije za novinare SZO da prokomentariše britansku odluku ove nedelje da ublaži restrikcije uprkos rastu broja zaraženih, da „svaka zemlja upravo sada ukida restrikcije na ovaj ili onaj način“ u nadi da će postići balans između povratka normalnosti i i potrebi kontrole virusa kroz pojačanu vakcinaciju.

– Transmisija će se povećati kada se otvorite – izjavio je Rajan, jer nisu svi vakcinisani i neizvesnost ostaje oko toga koliko će vakcinacija suzbiti transmisiju.

Maria Van Kerkhove, tehnička čelnica WHO za COVID-19, kazala je da nekoliko faktora podstiče transmisiju COVID-19 – ponašanje koronavirusa i njegovih varijanti, reduciranje mera društvene distance, i nejednaka i neravopravna distribucija vakcina proriv koronavirusa.

– Virus nam pokazuje upravo sada da se razvija. To nije teoretski – kazala je.

Širom sveta potvrđeno je četiri miliona preminulih od koronavirusa, prenosi AP.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Turizam i ekonomija koju spasavaju Indijci

vucic

Vučić: “Političko iživljavanje nad Srbima”: Na Kosovu zabranjeno negiranje genocida u Srebrenici