in

Otkriće SZO: Korona virus je već bio široko rasprostranjen u Vuhanu u decembru 2019

covid 19

INSPEKTORI Svetske zdravstvene organizacije, koji u Kini traže informacije o početku širenja koronavirusa koji uzrokuje kovid-19, pronašli su dokaze da je početak pandemije u Vuhanu krajem 2019. godine bio mnogo veći nego što se ranije mislilo , piše CNN.

Glavni inspektor SZO za ovu misiju Peter Ben Embarek rekao je u intervjuu za CNN da je njegova misija pronašla nekoliko znakova mnogo većeg širenja, uključujući informacije da je u Vuhanu već u decembru 2019. godine bilo nekoliko vrsta koronavirusa. Njegov tim takođe je razgovarao sa čovekom za koga tamošnje vlasti smatraju da je prvi poznati pacijent. On je muškarac u četrdesetima i radi u kancelariji. Infekcija je kod njega otkrivena 8. decembra i nije zabeleženo da je ranije bilo gde putovao.

Dokazi koje su prikupili inspektori SZO i dalje se analiziraju. Prema CNN-u, postoji mnogo naučnika koji veruju da se pandemija u Kini proširila mnogo pre svog prvog zvaničnog pojavljivanja.

„Virus je već jako cirkulisao u Vuhanu, to je novo otkriće“, rekao je Embarek za CNN.

SZO: Još uvek ne znamo poreklo, ali malo je verovatno da je počeo iz laboratorije

Šef SZO Tedros Adhanom Gebreiesus rekao je u petak da su sve hipoteze o poreklu koronavirusa i dalje otvorene nakon što je Vašington objavio da želi da pregleda podatke iz misije koju je predvodila SZO u Kini, gde se virus prvi put pojavio.

Tim SZO proveo je četiri nedelje u Kini kako bi istražio poreklo koronavirusa. Ove nedelje su najavili da više neće proučavati da li je virus pušten iz laboratorije jer to smatraju malo verovatnim.

Bivša američka administracija koju je predvodio Donald Tramp sumnjala je da je koronavirus pušten iz kineske laboratorije, što Peking snažno odbacuje.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arkan je zbog Doris hteo da se RAZVEDE, a ona je bila luda za srpskim ŽESTOKIM momcima

milorad dodik

Dodik čestitao Trampu što ga je Senat oslobodio