in

Vučić: “Političko iživljavanje nad Srbima”: Na Kosovu zabranjeno negiranje genocida u Srebrenici

vucic

Rezoluciju kojom se osuđuje genocid u Srebrenici izglasao je danas Kosovski parlament.

Za usvajanje rezolucije glasalo je 89 poslanika, niko nije bio protiv niti suzdržan. Pre glasanja o Rezoluciji parlament su napustili poslanici Srpske liste.

Deset srpskih poslanika napustilo je sednicu kada je predstavnik iz bošnjačke zajednice Bahri Šabani uzeo reč da predstavi Nacrt rezolucije, javljaju kosovski mediji.

Uoči 26. godišnjice zločina počinjenog nad Bošnjacima u Srebrenici poslanici parlamenta Kosova su na predlog bošnjačke zajednice koja živi na Kosovu, glasali i usvojili Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Rezolucija podrazumeva zabranu negiranja genocida u Srebrenici i predstavlja čin solidarnosti s patnjama Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine.

Predsednik Srbije izjavio je da očekuje nastavak usvajanja te rezolucije i da će se u nekim parlamentima u regionu “nastaviti sa političkim iživljavanjem nad Srbima”.

– Kao što sam najavio kada je bilo usvajanje takve rezolucije u crnogorskom parlamentu da će krenuti poplava takvih rezolucija u većini parlamenata u okruženju, da se svi jasno izjasne da su Srbi počinili genocid i da pokažu svoje opredjeljenje, tobože, za dobrosusjedske odnose, a u stvari da Srbiji zadaju udarac – kazao je Vučić novinarima.

Za Vučića je “iznenađenje to što je Podgorica bila revnosnija od Prištine” i da će, kako je kazao, “nažalost, ostati upisano da je Podgorica pretekla Prištinu po tom pitanju”.

– Te rezolucije nastaviće se, verujem da možemo da ih izbegnemo u nekim regionalnim parlamentima i to zbog dobrih prijateljskih odnosa, a u nekima nećemo moći. Oni će nastaviti sa političkim iživljavanjima nad Srbima – izjavio je Vučić.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

maske

SZO poziva zemlje na “ekstremni” oprez u ukidanju restriktivnih mera

Šeron Stoun u vezi s 25-godišnjim reperom?!