in ,

Fauči: 99,2 posto umrlih od koronavirusa u SAD nije primilo vakcinu

Fauci je to ocenio kao frustrirajuće i ukazao da je koronavirus strašan neprijatelj

anthony fauci

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti Anthony Fauci izjavio je da 99,2 posto onih koji su u poslednje vrijeme umrli u Sjedinjenim Američkim Državama od posledica koronavirusa nisu bili vakcinisani.

Fauci je za NBC rekao da je tužno i tragično što je najveći deo tih smrtnih slučajeva mogao biti izbegnut, a to se nije desilo, prenosi AP.

Fauci je to ocenio kao frustrirajuće i ukazao da je koronavirus strašan neprijatelj, ali da postoji protivmera koja je izuzetno efikasna -vakcina, ali da se ona ne primenjuje u potpunosti.

Navodi da su se neki Amerikanci usprotivili vakcinisanju i da su njihovi razlozi ideološki ili su u osnovi samo antivax ili antinaučni.

Apelovao je na građane da ostave po strani sve razlike i shvate da je koronavirus zajednički neprijatelj.

Fauci napominje da su Sjedinjene Države “vrlo srećne” što imaju dovoljno vakcina. A postoje ljudi širom sveta koji bi učinili sve da dobiju vakcine.

Sjedinjene Države zabeležile su preko 605.000 smrtnih slučajeva u pandemiji, i prve su u svetu po broju umrlih od posledica koronavirusa, kao i po broju potvrđenih slučajeva te infekcije.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rimac preuzima bugatti

Hrvatski Rimac preuzima Bugatti, a nova firma zove se Bugatti Rimac

horoskop

Dnevni horoskop za 6. jul 2021. godine