in ,

Hrvatski Rimac preuzima Bugatti, a nova firma zove se Bugatti Rimac

U saopštenju Rimac Automobila nadalje se navodi kako se ovime završava transformacija te firme iz ambicioznog startupa u kako navode etabliranog globalnog igrača automobilske industrije

Firma Mate Rimca postaće većinski vlasnik Bugatija, pa će se tako nova Firma zvati Bugatti Rimac, a ovom informacijom potvrđena su dosadašnja nagađanja o preuzimanju Bugattija.

Rimac Automobili i Bugatti Automobiles, kako se navodi u saopštenju Rimac automobila, udružiće svoja znanja u području dizajna, inovacija i tehnologije. Izvršni direktor kompanije Bugatti Rimac biće Mate Rimac. Većinski je deoničar Rimac Grupa koja će biti većinski deoničar s udelom od 55 posto, a Porsche zadržava postojeći udeo od 24 posto u Rimac Grupi i tako stiče i udeo od 45 posto u novoj kompaniji, javlja HRT.

U saopštenju Rimac Automobila nadalje se navodi kako se ovime završava transformacija te firme iz ambicioznog startupa u kako navode etabliranog globalnog igrača automobilske industrije.

Globalno sedište Bugatti Rimac kompanije biće u novom Rimac kampusu, koji će biti i sedište Rimac Technology kompanije, kao i proizvodnja tehnologije i komponenti za automobile oba brenda. Sklapanje Bugatti modela nastaviće se u Molsheimu u Francuskoj.

Iz Rimac Automobila objavili su i novu strukturu kompanije.

Rimac automobili tako postaju Rimac grupa u kojoj je Mate Rimac i dalje najveći deoničar (37%), a Porsche ima 24 posto. Reorganizacijom firme Rimac grupa će se podeliti na Rimac Technology, koja će i dalje proizvoditi superluksuzne električne automobile, poput Nevere koja je pre nešto više od mesec dana predstavljena u Dubrovniku. Drugi deo Rimac grupe činitće firma koja će se zvati Bugatti Rimac, a koja će proizvoditi Bugatti i Rimac automobile.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Metju Palmer

Palmer: ZSO je obaveza Kosova koju treba da ispuni

anthony fauci

Fauči: 99,2 posto umrlih od koronavirusa u SAD nije primilo vakcinu