in

Bramerc: Voleo bih da druge zemlje budu hrabre kao Crna Gora i donesu rezoluciju o Srebrenici

serz bramerc

Želim da čestitam Skupštini Crne Gore na tom koraku, taj korak nije neprijateljski, ni prema kome, ni prema jednoj zemlji, ni prema jednom parlamentu ili vladi, to je jednostavno ono što žrtve zaslužuju “, rekao je Bramerc.

Rezolucija o genocidu u Srebrenici, koju je usvojila Skupština Crne Gore, nije osuda nijedne zemlje ili naroda, rekao je danas glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Serž Bramerc.

Na konferenciji “Pomirenje i suočavanje s prošlošću na zapadnom Balkanu”, koja je danas održana u Podgorici, putem mrežne platforme, rekao je da je usvojena rezolucija odličan dokument, koji se bavi glavnim problemima – prepoznavanjem žrtava i postojanjem genocida.

Serž Bramerc je rekao da bi voleo da druge zemlje budu hrabre poput Crne Gore i da donesu takvu rezoluciju.

„Želim da čestitam Skupštini Crne Gore na tom koraku, taj korak nije neprijateljski, ni prema kome, ni prema jednoj zemlji, ni prema jednom parlamentu ili vladi, to je jednostavno ono što žrtve zaslužuju“, rekao je Bramerc.

Istakao je da zna da se usvajanje odvijalo u složenom i teškom političkom kontekstu.

Rekao je da je veličanje ratnih zločinaca i negiranje zločina apsolutno neprihvatljiva situacija. Podsećajući na presudu Ratku Mladiću, rekao je da još uvek ima mnogo slučajeva ratnih zločina koji nisu rešeni na teritoriji bivše Jugoslavije.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U svetu dato više od 2,88 milijardi doza vakcina protiv COVID-19

jeremic i vucic

Jeremić: Vučić mi se unosio u lice i govorio “udari me”