in

Predsednik Kine Si Djinping ponovo dolazi u posetu Srbiji?

Predsednik Kine Si Đinping prihvatio je da ponovo poseti Srbiju, što je velika čast za Srbiju, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon susreta sa diplomcima medicinskih fakulteta i svršenim medicinsko-tehničkim asistentima, prenio da je telefonom razgovarao sa predsednikom Sijem.

„Taj razgovor je protekao, ne samo u prijateljskoj, već iskrenoj i srdačnoj atmosferi. Govorili smo o svim našim projektima. Mi smo podržali politiku Kine, a Kina očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, sa posebnim osvrtom na KiM“, objasnio je on.

Rekao je da je sa Sijem razgovarao o zajedničkim projektima i budućoj saradnji.

„Posebno sam zahvalan što je predsednik Si prihvatio da poseti Srbiju. Njegova ponovna poseta Srbiji bila bi velika čast. Nadam se da će, kada pandemija prođe, a predsednik Si nije nigde putovao tokom pandemije, učiniti veliku čast Srbiji i posetiti nas, što bi bio veliki uspeh za našu zemlju“, rekao je on, prenio je Tanjug.

Poseta bi mogla da usledi do kraja godine, ili početkom iduće godine, kada bi dobili priliku da još jednom ugostimo jednog od najznačajnijih lidera sveta, rekao je Vučić.

Preneo je da je zamolio svog kineskog kolegu da se preko aviokompanije Er Srbija ili neke kineske kompanije uspostavi direktan let sa nekom destinacijom u Kini, kao što bi bili linija Beograd-Šangaj, Beograd-Peking ili Beograd-Gvangdžu.

„Predsednik Si je rekao da veliku pažnju pridaje toj molbi, a kada on tako nešto kaže za očekivati je da se to brzo iz reči pretoči u delo“, naglasio je Vučić.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zeljko ivanovic

Porfirije i ja se volimo javno

Jovanović: Na sastanku vlasti i opozicije postignut konsenzus – niko ne razmišlja o priznanju Kosova i Metohije