in

Jovanović: Na sastanku vlasti i opozicije postignut konsenzus – niko ne razmišlja o priznanju Kosova i Metohije

Predsednik Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA (DSS-POKS) Miloš Jovanović izjavio je danas da ga raduje što je na sastanku vlasti i opozicije pre dva dana postignut konsenzus – da niko ne razmišlja o priznanju ili prihvatanju secesije Kosova i Metohije.

– Pomenute su i Ujedinjene nacije i da ni to ne treba dozvoliti za Prištinu (članstvo u UN). Dobro je što je do sastanka došlo, jer je o tom najvažnijem identitetskom pitanju za naš narod važno da razgovaraju vlast i opozicija i da se dođe do najšireg mogućeg konsenzusa – rekao je Jovanović za B92.

Kako je saopšteno iz DSS-a, on je takođe ocenio da je danas istorijski položaj Srbije povoljniji, jer “Beograd više ne mora da se bavi jugoslovenstvom i tome šta misle Zagreb, Ljubljana, Podgorica…”.

– Sada možemo da gradimo naš sopstveni identitet, da se ukorenimo u tome šta smo mi, i to će olakšati konsenzus o nacionalnom pitanju – istakao je jedan od lidera koalicija NADA.

Predsednik DSS-a je kao povoljnu okolnost za Srbiju naveo i to da postoji veća ravnoteža u svetu.

– SAD više nisu sve i svja na svetu. Kakvi god pritisci dolazili, to više ne može da dostigne nivoe od pre 20 godina. Istovremeno jačaju Rusija i naročito Kina i njen rast je nezaustavljiv – zaključio je Jovanović.

(Blic)

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Predsednik Kine Si Djinping ponovo dolazi u posetu Srbiji?

horoskop

Dnevni horoskop za 24. jun 2021. godine