in

Heroji sa Košara pozvani na vojnu vežbu na Pešteru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da moramo da ukažemo poštovanje i čast onima koji su se za nas borili na Kosovu i Metohiji i ujedno pozvao pojedine da razmisle o budućim generacijama i da li su našoj deci potrebni sukobi. On je dodao da je pozvao preživele koji su se borili na Košarama na veliku vojnu vježbu na Pešter.

Aleksandar Vucic

To je rekao na Petoj sednici Skupštine Srbije gdje izveštava građane i poslanike o situaciji u vezi pregovora Beograda i Prištine, a nakon razgovora u Briselu.

Međutim, prvo je od bezbednosnih službi dobio odgovor da ne mogu da ih pozovu sa obrazloženjem da mnogi od njih imaju dosijea.

“Pozvao sam predstavnike službe bezbednosti na razgovor, došli su svi i rekao sam da je sve tačno što su naveli, ali sam ih pitao da li su oni ili njihovi sinovi bili na Košarama, da li sam ja bio na Košarama. Nismo, a njih smo mogli tada da šaljemo, nismo im čitali dosijea, nismo ih pitali da li su napravili neki prekršaj”, kazao je Vučić.

Dodaje da kada je trebalo da brane zemlju poslati su tamo jer drugi nisu imali dovoljno hrabrosti da tamo budu umesto njih.

“Mislili smo da smo mnogo pametni da ostanemo ovde u Beogradu, a oni su topovsko meso i za Albance, i za NATO i kada sam to pitao rekli su da nisu tako razmišljali”, navodi predsednik.

Kaže da je rekao da svih 186 preživelih sa Košara dođu u nedelju i da im bude dozvoljeno da budu u kojoj god hoće uniformi, u kojoj god uniformi da su bili na Košarama.

“Svi će da budu na Pešteru u mojoj blizini, a vi govorite da sam ja pregazio protokole i uradio sve suprotno od onoga što su mi bezbednosne službe rekle, jer hoću da ti ljudi koji su se borili hrabrije od drugih, mnogi od njih su bili i ranjavani, 108 njih je izgubilo život, hoću da njima ukažemo čast, poštovanje, da se više nikada ne stidimo naših boraca i da se njima ponosimo”, naglasio je Vučić.

Ipak, poručuje svima da budu pošteni prema budućim generacijama.

Kako kaže, i mi kao i Albanci treba da pokušamo da budemo pragmatični i praktični.

“Ne zbog nas, već zbog naše dece”, poručio je Vučić.

Ističe da njegovi sinovi neće biti kukavice i da se nikada neće skloniti ako ih država pozove na odbranu, ali da on to, iako bi ćutao i reč ne bi rekao, ne bi voleo kao otac.

“Ćutao bih, reč ne bih rekao, ali ne bih volio da mi Danila ili Vukana neko vraća u kovčegu i isto tako ne bih voleo da tuđu decu na taj način vraćaju”, kazao je.

Onima koji se, kako kaže, “busaju u prsa u beogradskim kafićima”, poručio je da razmisle da li hoće svoju decu da šalju u rat.

“Ko god da pozove moje sinove oni će da idu, bilo kada, a da li bih voleo da se to desi, ne bih. Voleo bih da uživaju u ekonomskom napretku, da pošteno rade, zarađuju za svoj hleb”, zaključio je Vučić, a preneo Tanjug.

(Sputnjik)

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

miodrag lekic

Miodrag Lekić: Još uvek postoji prostor da se duboka politička kriza u Crnoj Gori prevaziđe bez izbora

Slupali Ferari pa pobegli, jer su za hitnu mislili da je policija?