in

Кrivokapić, Bečić i Abazović čestitali mitropolitu Joanikiju i episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju

Mitropolit Joanikije

Кrivokapić je poručio da je srećan jer je Mitropolija crnogorsko-primorska “dobila mitropolita za kog smo se molili”

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i premijer Zdravko Кrivokapić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović čestitali su novom mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju na izboru.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić je poručio da je još više srećan jer su obojica duhovni učenici njegovog prijatelja Amfilohija.

“Upućujem najsrdačnije čestitke mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju Mićoviću na izboru, u želji da mudra dijela, poruke mira, ljubavi i tolerancije budu vodilja kojim će, zajedno sa narodom Crne Gore, koračati u vremenu koje je pred nama”, poručio je Bečić.

Кako dodaje, uveren je da su Mitropolija crnogorsko-primorska i verujući narod Crne Gore dobili dostojnog duhovnog pastira.

“Episkopu budimljansko-nikšićkom, gospodinu Metodiju čestitam na izboru u uvjerenju da ćete u ovim izazovnim vremenima našem narodu pomoći da sačuva svoju vjeru i da ćete biti duhovni oslonac vjerujućem narodu”, napisao je Bečić na Tviteru.

U nadi, kako ističe, da ćete dugovečno i posvećeno obavljati funkciju episkopa budimljansko-nikšićkog, najiskrenije Vam čestitam.

“Još i više sam radostan i sretan jer su i jedan i drugi bili igumani Cetinjskog manastira i duhovni učenici mog prijatelja blaženopočivšeg Amfilohija”, zaključio je Bečić.

Кrivokapić je poručio da je srećan jer je Mitropolija crnogorsko-primorska „dobila mitropolita za kog smo se molili“.

„Vjerujem da će Mitropolit Joanikije biti dostojan nasljednik Mitropolita Amfilohija i da će hrabro hoditi njegovim putem pravde i istine. Dostojan! Na mnogaja ljeta!“, napisao je Кrivokapić na Tviteru.

On je kazao da će „istinski stradalnik za svetinje i Crkvu Hristovu u Crnoj Gori“ vladika Metodije upravljati Eparhijom budimljansko-nikšićkom.

“Na mnogaja ljeta, dragi i čestiti Vladiko. Dostojan!”, poručio je Кrivokapić.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović je u čestitci vladici Joanikiju kazao da veruje da će svi zajednički sa svojih pozicija doprineti promociji i jačanju univerzalnih vrednosti u Crnoj Gori.

“Ali i širiti ideju pomirenja, ljubavi i pravde!”, poručio je Abazović na Tviteru.

In4S

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dnevni horoskop

Dnevni horoskop za 30. maj 2021. godine

Rusi u Nišu