in

Bećković o 21. maju: Crna Gora je zavisna država, ka spoljnoj politici je evropska, a ka unutrašnjoj je pećinska!

Matija Beckovic

Crna Gora je  21. maja 2006. postala nezavisna od Srbije, a zavisna od celog svijeta, izjavio je za BORBU, povodom Dana nezavisnosti pesnik i akademik Matija Bećković.

U spoljnoj politici Crna Gora možda jeste na proevropskom kursu, ali se istovremeno njena unutrašnja politika može okarakterisati pećinskom, ocenio je akamedik.

– Crna Gora je odvajanjem od Srbije postala privatna država Mila Đukanovića. U spoljnoj politici evropska, a u unutrašnjoj pećinska- rekao je Bećković.

Bećković se i osvrnuo i na poslednju izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da građani koji su 21. maja 2006. godine glasali da Crna Gora ostane u zajednici sa Srbijom, nemaju moralno pravo da je predstavljaju bilo gde u svetu.

Kontradiktorno je, smatra Bećković,  što Đukanović Crnu Goru naziva građanskom državom u kojoj svi uživaju sva prava. Ako je  već tako doživljava, kako može većini građana da zabranjuje da u toj istoj građanskoj državi ostvaruju svoja prava.

– Predsednik je još i dodao da je Crna Gora građanska država. Građanska država u kojoj nikakva prava nema skoro više od polovine naroda koji žive u njoj- zaključuje Bećković.

(Borba)

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 22. maj 2021. godine

Jovanjica

Birn: Pronadjeno pismo za Vučića prilikom hapšenja policajca