in ,

A RAČUN U BANCI – TAJNA: Plata Mila Đukanovića je…

Milo Djukanovic

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović primao je najvećim delom prošle godine nepunih 2.105 eura.

To piše u redovnom godišnjem imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

On je, ujedno, i predsjednik četiri radna tela – Saveta za odbranu i bezbednost, Saveta za održivi razvoj, klimatske promene, Senata prestonice i Koordinacionog odbora za prenos posmrtnih ostataka potomaka dinastije Petrović-Njegoš iz Italije, Francuske i Austrije. Za ove angažmane nije plaćen. Đukanović je prijavio da je njegova supruga Lidija Đukanović veći dio godine primala malo više od 890 eura.

Kada je u pitanju nepokretna imovina, Đukanović je vlasnik stana od 187 metara kvadratnih koji je stekao otkupom, a nakon ostavinskog postupka razmenom ili nasledstvom stekao je i stambene prostore od 47 i 170 kvadrata, nestambene prostore od 42, 70 i 168 kvadrata, garaže od 81 kvadrata, i oko 110.000 metara kvadratnih zemljišta.

Podgoričke “Vijesti” objavile su u julu da je predsednik Demokratske partije socijalista u imovinskom kartonu kojim se prijavljuje uvećanje imovine vrednosti više od 5.000 eura, prijavio Agenciji da je postao vlasnik velikog zemljišta i više nekretnina.

Supruga je, prema kartonu, vlasnica porodične stambene zgrade od 121 kvadrat i 12 kvadrata pomoćne zgrade, 500 kvadrata dvorišta i više od 2.500 kvadrata zemljišta.

Đukanović je odranije vlasnica Audija A3 iz 2006., a zajedno sa suprugom je vlasnica vaučera.

On je suvlasnik firme “Global Montenegro” i čevrtine “Univerzitatsa” – osnivača Univerziteta Donja Gorica. U Đukanovićevom imovinskom kartonu se navodi i da je na “Univerzitats” upisano nepunih 20.000 kvadrata zgrade i garaže i malo više od 12.000 kvadrata zemljišta u Donjoj Gorici.

Na “Global Montenegro” upisano je 20.130 kvadrata zemljišta pod hipotekom u Budvi.

Đukanović nije dao saglasnost Agenciji da pristupi njegovom bankovnom računu.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trik zlata vredan: Očistite zagorele posude za dva minuta

rusija eu

Rusija: Ako EU uvede sankcije, spremni smo da prekinemo odnose