in

Nikad ne vidi svoje greške, tako i sada ne vidi da će biti apsolutni krivac za poraz u Nikšiću

Milo Djukanovic

Izvor: In4S

Ni Oto Fon Bizmark na čelu liste “suverenističkog bloka” ne bi uspeo da spreči rapidno kaliranje članstva Dps-a u Nikšiću, a kamoli optimistički nastrojena gospođa Damjanović.

Davno je neko rekao, analizirajući okolnosti u Crnoj Gori, da opozicija predloži Njagoša za nosioca liste, a Dps magarca, opet bi magarac pobedio. I nije bio daleko od istine. U periodu političkog sumraka, građanske letargije, prećutne podrške uticajnih stranih adresa, ova izreka se u narodu usvojila kao istina koja se ne dokazuje (aksiom).

No, nakon istorijskog sunovrata Dps-a, stvari su se okrenule naopačke. Ni Oto Fon Bizmark na čelu liste „suverenističkog bloka“ ne bi uspio da spriječi rapidno kaliranje članstva dps-a u Nikšiću, a kamoli optimistički nastrojena gospođa Damjanović.

Iako je sa devetog kongresa Dps-a najavljena: „nova platforma političkog delovanja“, na zapadu Crne Gore ništa novo. U predvečerju lokalnih izbora, na javnom servisu emituje se propagandistička serija „Božićni ustanak“, recituje se ratni zločinac, „neočekivano“ se pojavljuju šovinistički natpisi na Hadži-Ismailovoj džamiji, Mađarić opet hapsi Srbe po Nikšiću itd… Dakle, još jednom se stvara onaj isti ambijent koji je u Nikšiću ondašnjoj opoziciji, a sada vlasti, doneo 7,000 glasova više od Dps-a.

Кljučna novina održanog kongresa je da su bivši premijer i ministar poljoprivrede poslati na marginu „nove platforme političkog delovanja“, dok se u centru platforme pozicionirao neprikosnoveni predsednik partije, koji pretenduje da bude i doživotni, što i nije neka novina. Po svojim tradicionalnim uzusima, krivicu za poraz na izborima ne vidi u sebi, već u svojim intimusima, koji kao po nepisanom pravilu, što su sa njim prisniji, time su bliži scenarijima pok. Momira Bulatovića i politički umorenog Sveta Marovića. Nemilosrdnost prema svojim partijskim drugovima je najprepoznatljivija odlika predsednika partije, koja će na kraju i partiju i predsednika svesti u doslovnom smislu na :“partija, to sam ja“.

Partija je kampanju u Nikšiću započela sa putešestvijima Petra Ivanovića, koja su narod Crne gore koštala kao Svetog Petra kajgana. A koštaće i Dps, konačnog poraza, nakon kog neće više biti oporavka.

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Da se ne zaboravi: 100 afera Vučićeve vlasti (1)

Beogradski konkurs za promociju preduzetništva i zapošljavanje farsa?