in

Beogradski konkurs za promociju preduzetništva i zapošljavanje farsa?

Na Twiteru se pojavio video koji pokazuje da je Edukativni centar Slavija, koji je pobednik na konkursu, koji je raspisao Grad Beograd za sufinansiranje i promociju preduzetništva, ustvari firma koja faktički ne postoji na adresi na kojoj je registrovana, a osnovana je tek neposredno pred završetak konkursa, što bi logično predstavljalo crveno svetlo za sve one koji odlučuju i zahtevalo detaljnu proveru svih okolnosti oko prijave, osim ako oni koji odlučuju na konkursu, lično nisu uključeni u raspodelu novca koji je grad namenio za ovaj projekat. Ukoliko nisu, morali bi prethodno da, kao što su reporteti na snimku koji je objavljen na tviteru, utvrde da li su ispunjeni osnovni uslovi za dodelu sredstava ovam, izgleda, nepostojećem edukativnom centru.

Na isto je kasnije upozorila Stranka slobode i pravde (SSP) e „desetine miliona“ dinara sa konkursa za sufinansiranje programa od javnog interesa u oblasti promocije preduzetništva i zapošljavanja na teritoriji Beograda za 2021. godinu, „završiti na računima fantomskih organizacija“.

Navodeći da se 15 od 33 udruženja sa rang liste koju su predložile gradske vlasti ne nalazi na registrovanoj adresi kao i da nije moguće stupiti u kontakt s njima, iz SSP su upitali zamenika gradonačelnika Gorana Vesića zašto su neka od tih udruženja osnovana samo nekoliko dana pre konkursa i da li je normalno da baš oni budu na vrhu liste i dobiju milionski iznos pomoći.

„Kako su se ta fantomska udruženja kvalifikovala i kako će promovisati preduzetništvo? Zašto ne objavite projekte sa kojima su ta fantomska udruženja konkurisala? Zašto se uvek ista udruženja pojavljuju na listama“, upitali su Vesića iz Stranke slobode i pravde.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Milo Djukanovic

Nikad ne vidi svoje greške, tako i sada ne vidi da će biti apsolutni krivac za poraz u Nikšiću

Vladika Grigorije za DW: Političar sigurno nikada neću biti