in

Sve crnogorske plaže će uskoro biti spremne za prve turiste

crna gora

Sve crnogorske plaže uskoro će biti spremne da prime prve turiste, što je već od prvog maja moguće na većini hotelskih kupališta. Zakupci će na plažama primenjivati epidemiološke preporuke koje štite i goste i osoblje, a nadležni najavljuju pojačane kontrole tokom sezone, kao i zaključivanje novih ugovora za 20-ak plaža koji su tokom procesa revizije u međuvremenu raskinuti.

Sezona kupanja na crnogorskom primorju je počela.

“Prvo ovogodišnje kupanje na Mogren plaži! Oduševilo me!”, kazao je Miloš.

Crnogorske plaže i more najlepši su baš u maju, kada nema gužve pa prostor pleni lepotom.

“Ovo niko nema, ja mislim. Ovo je jedinstveno i božanstveno!”, dodao je Miloš.

Većina hotelskih plaža je otvorena tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika.

“S obzirom na to da smo bili sto odsto popunjeni, ona je zaista bila u punom kapacitetu popunjena”, kazala je direktorica hotela “Splendid” Mirjana Mrkalj.

Uskoro se očekuje i otvaranje ostalih plaža, nakona saniranja posledica nevremena, ali i korone.

“Plaža je obično bila otvorena prvog maja uvek, međutim, ove godine malo kasnimo, ali mislim da to neće uticati na dolazak gostiju”, kazao je zakupac plaže “Mogren 1” u Budvi Robert Viola.

Potvrđuju to i predstavnici nadležnih institucija.

“Iskreno se nadamo, u stalnoj smo komunikaciji sa zakupcima, da su završne pripreme u toku, i da ćemo krajem meseca sigurno imati sve plaže spremne za predstojeću turističku sezonu”, kazao je Vukašin Mijatović iz JP “Morsko dobro Crne Gore”.

Broj uređenih plaža i kupališta ostaće isti bez obzira na postupak revizije koji je u toku.

“Treba napomenuti da je došlo do raskidanja nekih 20-ak ugovora. Razlozi su razni, od toga da su zakupci u jednom delu odustali od tih ugovora, a sa druge strane imamo i slučajeve gde postoje značajna kršenja ugovornih obaveza”, dodao je Mijatović.

U toku je tenderski postupak kako bi se što pre izabrali novi zakupci, a plaže učinile dostupne posetiocima do kraja ovog meseca.

Regularni ugovori o zakupu, koji važe još dve godine, trenutno su u fazi anektiranja.

“Suština je da svi ugovori ističu 2023. godine kada će doći do ponovnog postupka tj. pripreme tenderskih postupaka, gde će svi zainteresovani biti u mogućnosti da sudeluju u ponovljenim tenderima”, navodi Mijatović.

Merama podrške građanima i privredi obuhvaćeni su i zakupci plaža.

“To su 50 odsto umanjenje zakupnine za ovu turističku sezonu”, precizirao je Mijatović.

Turisti će biti bezbedni na crnogorskim plažama. Uputstva su jasna.

“Ono što je jedino zbog epidemioloških mera dodato, to je dezinfekcija ležaljki posle svakog korišćenja od strane gosta”, kazala je direktorica hotela “Splendid” Mirjana Mrkalj.

“Ležaljke će morati biti na dozvoljenoj udaljenosti jedna od druge. Sredstva za dezinfekciju koja će morati biti na stolovima. Personal koji će morati nositi maske”, dodao je zakupac plaže “Mogren 1” Robert Viola.

Iz Morskog dobra najavljuju pojačane kontrole tokom turističke sezone, ali i javnost službenih zabeleški o uočenim nepravilnostima.

(Portal RTCG)

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Učitavam...

0
zagadjenje vazduha

Vlast u Srbiji ćuti dok kineske kompanije zagađuju prirodu

sreca

Pet pitanja koje sebi treba postaviti za dugotrajno sreću