in

Siniša Mali: Đilasov najveći lopovluk rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra

Ministar finansija i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali rekao je danas da je ironija u tome što je najveći lopovski projekat za vreme vladavine Dragana Đilasa, rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra, nešto na šta su on i njegov portparol Dušan Nikezić i danas najponosniji.

U jednom je Dušan Nikezić u pravu, a to je da je Bulevar kralja Aleksandra odličan primer kako je izgrađen u vreme Dragana Đilasa! Projekat koji je pratio najveći broj skandala, u kojem je Državna revizorska institucija utvrdila brojne propuste, a koji je koštao čak pet miliona evra više nego što je prvobitno planirano. Ne zaboravite da je reč o skupom zajmu, koji smo kasnije uspešno reprogramirali i kamatnu stopu smanjili za dva puta. Projekat u kome su prekršeni Zakon o javnim nabavkama i Zakon o budžetskom sistemu je nešto čime se Dragan Đilas danas ponosi! Pitam ga, da li je ponosan i što je njegov najbliži saradnik završio u zatvoru za rekonstrukciju tog bulevara? I ne zaboravimo 303 posečena platana, zbog čega su svi Beograđani ustali na noge … Dakle – to je sjajan primer kako je građeno u vreme Dragana Đilasa!

Mali kaže i da je neverovatno da Đilas i Nikezić danas porede rekonstrukciju jedne ulice u dužini od 2,5 km, sa mrežom auto-puteva koja se trenutno gradi u Srbiji.

Oni se ponose što su rekonstruisali 2,5 km jedne ulice, a mi ćemo do kraja ove godine imati čak 8 auto-puteva u izgradnji. Gradimo i modernizujemo železnicu, kliničke centre, bolnice, domove zdravlja, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda… A njima je uspeh jedan bulevar, koji prati toliko afera da Beograđani i danas plaćaju zbog njihovog lopovluka, zaključuje ministar Siniša Mali.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dr Tiodorovic

Tiodorović: Razmišlja se o ukidanju svih mera u Srbiji

Srđan Milošević

Srđan Milošević: Interfiju(k)