in

Djilas: Ako ne uspe dijalog, slede protesti, ovo je poslednja šansa

Dragan Djilas
Foto: N1

Izvor: Beta

Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Djilas, izjavio je večeras da je medjustranački dijalog u Srbiji poslednja šansa da se izadje iz krize na miran način i dodje do slobodnih izbora na kojima gradjani mogu da slobodno izraze volju.

“Ako se to ne desi, onda nam preti ishod koji ne može biti dobar, i (predstoje) protesti na ulicama”, rekao je Djilas u emisiji “Pregled dana” na Newsmax Adria, objavljeno je na njenom sajtu.Po njegovim rečima, “bez uspeha pregovora ne postoje izbori”, pa time ni učešće opozicije na njima.

“Ako nema slobodne volje gradjana, i ako imate pritiske na birače, onda tu nema izbora i mi nemamo potrebe da u tome učestvujemo”, poručio je Djilas.

On je rekao da očekuje da će učešće evroposlanika u dijalogu u Srbiji doprineti ostvarivanju minimalnih uslova za učešće u političkoj trci.

“Ne mislim da će to biti idealni uslovi, ali očekujem da RTS postane javni servis koji će svima pružiti mogućnost da kažu šta misle, odnosno korektiv društva. Takodje, očekujemo da nadjemo model koji će sprečiti prikupljanje ‘kapilarnih’, odnosno sigurnih glasova u javnim preduzećima. Ako se te dve stvari ispune, (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić nema aspolutno nikakve šanse da pobedi na izborima”, ocenio je Djilas.

On je rekao da u fokusu opozicije treba da bude borba za fer izborne uslove, a da tek onda slede razgovori na koji način nastupiti na njima.

“Posle toga treba videti na koji način ćemo izaći na izbore i kako ćemo naći ljude za najodgovornije funkcije, iza kojih će moći da stanu svi koji su protiv ovog režima. To znači da smo mi koji smo lideri opozicionih stranaka, a mete smo napada već godinama, aposlutno svesni da ne treba da budemo sutra u prvom redu”, rekao je Djilas.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Svemir i putovanja: Japanski milijarder traži osmoro ljudi za let do Meseca

dusko knezevic

Knežević: Abazović je podsetio javnost da je slučaj “Koverta” izveo desetine hiljada građana na ulicu