in

Vučić: Đukanovićev nacionalizam je pećinski i narod je to prepoznao

vucic

Protesti u Crnoj Gori nisu dokaz bilo kakve nestabilnosti, a destabilizaciju u državi nije izazivala Srpska pravoslavna crkva, već političari koji su hteli da tu crkvu ukinu i “ono što joj je pripadalo vekovima”, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Oni su tu krizu izazvali, pa se narod pobunio i izabrao drugu vlast”, rekao je Vučić u intervjuu za Fejs televiziju

Odbacio je navode novinara Senada Hadžifejzovića da je aktuelna Vlada Crne Gore prosrpska, kazavši da su one koji za sebe kažu da su srpski predstavnici i koji to ne kriju, iz Vlade izbacili strani ambasadori i “zabranili im da uđu u Vladu”.

Na podsećanje novinara da je predsednik Milo Đukanović nedavno kazao da je na sceni pokušaj posrbljavanja Crne Gore, te da je ranije poručio i da je spreman da ide u šumu ako je tako potrebno odbraniti državu, Vučić je kazao da je tokom vladavine prethodne vlasti 30 odsto stanovništva bilo progonjeno. “Nisu mogli da budu ništa i nisu bili ništa”, kazao je, tvrdeći da je u Crnoj Gori progonjen svako ko bi nosio srpsku nacionalnu trobojku.

“U tome je problem sa Đukanovićem, što je njegov nacionalizam pećinski i to su ljudi u Crnoj Gori prepoznali… Ja razumijem da je on bezgrešan čovek i onda kad je podržavao napore Vojske Republike Srpske na teritoriji BiH, a i danas kad govori sve najgore o RS i srpskom narodu”, dodao je.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

valter mendejl

Umro bivši potpredsednik SAD-a u 93. godini

aljbin kurti

Kurti pozvao Slovačku da prizna nezavisnost tzv.Kosova