in ,

Vakcina turizam: Turci nude putovanja u Srbiju, a kao deo aranžmana i vakcinaciju. Fajzer je u ponudi, a ovo je i cena celokupnog turističkog paketa

vakcina turizam

Čega ćemo se još sve nagledati i naslušati u eri novog koronavirusa koji hara planetom već duže od godinu dana, ko bi mogao sve ovo da izmašta: čak i luda ekipa iz nekadašnje “Top liste nadrealista” namučila bi se da prevaziđe realnost, stvarnost iz koje stiže neobična vest!

Evo, pokušajmo da to najavimo kreativno, u maniru legendarnog tima predratnog sarajevskog TLN-a: “Iz Ankare avioni žure, vakcina je spremna kod Đure!” Ili: “Eto brzog za vakcinu leta, ne bojte se, Turci, kijameta!”

Mediji izveštavaju da su turističke kompanije iz Turske nedavno organizovale posebna turistička putovanja u Srbiju, a neobavezni deo paketa može biti vakcinacija protiv infekcije pod nazivom COVID-19.

Kao, turski turisti će prvo posetiti tradicionalne beogradske znamenitosti, na primer, videće grad sa tvrđave Kalemegdan, obići ušće Save u Dunav, jesti „Karađorđevu šniclu“ i „šopsku salatu“, slušati Cigane na splavovima ili pevati i sami „Osman agu“, kao što je svojevremeno na turskom jeziku pevao Ivica Dačić, tadašnji šef srpske diplomatije, beogradskom gostu i predsedniku Turske Redžepu Taipu Erdoganu. A onda će sledećeg jutra turistička povorka ići na imunizaciju. A vakcina i izbora ne nedostaje: kineska, ruska, američka, evropska …

VRUĆA ROBA

Prema pisanju medija, Soner Cagaptai, istoričar i direktor turskog istraživačkog programa na „Vašingtonskom institutu za bliskoistočnu politiku“, objavio je jedan takav promotivni letak na svom Tviter profilu.

Reklamna poruka turističke agencije kaže da državljani Turske u Srbiju mogu ući bez vize. Pored klasičnih podataka o ponudi, koji uključuju smeštaj, razne turističke aktivnosti i druge marketinške detalje, navodi se da je u Beogradu moguće dobiti prvu dozu vakcine “Pfizer-BioNTech” između 23. i 25. aprila, dok je druga doza je planirana od 14. do 16. maja. Sve to stoji na plakatu, tik do plakata koji reklamira Ramazanski bajram koja pada 13. maja ove godine. Bajramska baklava sa sedam nebesa može se uživati i na Dorćolu.

Cena ponuđenog aranžmana – kao što se može videti na oglasu – iznosi 799 evra! Setićete se medijskih izveštaja proteklih nekoliko nedelja: Srbija je odlučila da ponudi niz vakcina – i stranim državljanima. Pa, mnogi iz komšiluka, posebno ljudi iz Bosne i Hercegovine, gde vakcine gotovo da i nema, pohrlili su na Beogradski sajam po svoju dozu. Za šta im, naravno, nijedna razumna osoba ne zamera. A bilo je i putnika iz Hrvatske, Albanije, Severne Makedonije, Crne Gore i čitave Evrope – vakcina je danas vruća roba.

NE DOLAZITE

Međutim, ovo sa turističkim aranžmanima poput „Leti, sleti, vakcina doleti“ je malo previše, pa je zvanična internet stranica ambasade Srbije u turskoj prestonici Ankari otkrila da u Srbiji nema vakcinacija stranih državljana.

“Ambasada želi da obavesti sve strane državljane (bez boravišne dozvole u ​​Srbiji) da ne mogu da se vakcinišu u Republici Srbiji. Republika Srbija je trenutno usredsređena na vakcinaciju sopstvenih državljana, a kao i do sada, nastavićemo da pomažemo sve naše prijateljske i susedne države. Na osnovu velikog broja prijava obaveštavamo strane državljane koji su izrazili interes za vakcinaciju u Srbiji putem e-uprave, da bez poziva i potvrde sa datumom i mestom vakcinacije ne bi trebalo da dolaze na vakcinaciju jer neće biti prihvaćeni “, navodi se u saopštenju srpske ambasade u Turskoj. Dodali su da će međunarodna javnost biti obaveštena na vreme, ako u narednom periodu i dalje bude postojala mogućnost vakcinacije stranih državljana bez prijavljenog prebivališta u Srbiji.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

princ filip i kraljica elizabeta

Princ Endrju: Filipova smrt ostavila “ogromnu prazninu” u kraljičinom životu

Sava Janjic

SRAMNO: Priština traži istragu protiv igumana Save Janjića zbog ratnog zločina?!