in

Kandidat za gradonačelnika Zagreba objavio kartu Hrvatske do Beograda!

josko klisovic

Joško Klisović, kandidat najuticajnije opozicione stranke SDP za gradonačelnika Zagreba na predstojećim lokalnim izborima, objavio je kartu Hrvatske koja obuhvata Zemun, Sremsku Mitrovicu, Šid, Frušku Goru, kao i Boku kotorsku.

“Žao mi je što premijer (Andrej Plenković) tako brzo ne reaguje na ključne probleme u državi”, napisao je Klisović u mailu s kartom koji je poslao na adrese više hiljada članova SDP-a u Zagrebu.

Hrvatska je na prikazanoj karti prikazana u postojećim granicama, proširena na Srbiju do Zemuna i na delove Crne Gore, preneo je zagrebački “Jutarnji list”, koji je i objavio kartu.

Igor Dragovan iz štaba SDP-a rekao je da je u pitanju tehnička greška.

“To je jedna glupa i nepotrebna tehnička greška. Oni koji su za tu grešku krivi, već su preuzeli odgovornost. Mi nastavljamo dalje”, rekao je Dragovan za zagrebački dnevnik.

Usledile i reakcije u Srbiji.

“U suštini, Klisović je uradio ono čemu streme i njegovi moderni proustaški orijentisani zemljaci, sledeći nacističku ideologiju Nezavisne države Hrvatske, ali je u tome otišao i korak dalje, najavljujući teritorijalnu ekspanziju “lijepe njihove”, napisao je portal “Srbija danas“.

Kasnije se šef SDP-a Peđa Grbin izvinio se svima onima koje je, kako je naveo, takva karta mogla da povredi.

– Radi se o evidentnoj grešci do koje je došlo zbog nepažnje odgovornih i uveren sam da se takva greška više neće ponoviti – poručio je Grbin.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vakcinacija

Vakcinacija stranih državljana u Srbiji: „Jako smo zahvalni”

vakcinacija

Samo jedna doza bilo koje vakcine smanjuje šansu za hospitalizacijom: Nakon prve doze Fajzera, 99 posto ljudi ima snažan imunološki odgovor