in

HRVATSKA NA NOGAMA: 11 radiologa koji su dali otkaz u zagrebačkoj klinici, uputilo pismo u kojem su SVE OTKRILI

Nakon što je juče objavljena pritužba za mobing od direktorke Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Dijane Zadravec, koju je potpisalo 17 radnika Odeljenja onkološke radiologije sa Klinike za tumore, danas su se pismom oglasili i radiolozi kojih su poslednjih godina dali otkaz, a kao razlog otkaza navode Zadravec.

Jedanaest radiologa Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a “Sestre milosrdnice” poslalo je “Indexu” pismo uz dozvolu da se objave i njihova imena.

Pismo potpisuju lekari radiolozi Ljubica Luetić-Ćavor, Mirta Zekan-Vučetić, Jana Fila, Andrijana Jović, Goran Zovak, Matko Gulin, Gordana Lovrenčić-Prpić, Nataša Katavić, Domagoj Marijan, Josip Ninčević i Iva Bušić-Pavlek iz Vinogradske.

Prvih šest lekara bili su radnici Klinike za tumore, a ostalih petero je iz Vinogradske. Svima im je šefica bila Dijana Zadravec.

“Razlog odlaska isključivo su loši radni uslovi za koje je direktno i indirektno odgovorna direktorka Zavoda za radiologiju. Svi koji smo otišli, još smo mladi, puni entuzijazma i ljubavi prema poslu koji radimo. Ne bežimo od posla. Želimo raditi”, stoji u pismu u kojem iznose sve detalje lošeg vodjenja klinike.

Naglasili su činjenicu da Zadravec ima vrlo malo veze s onkološkim bolesnicima te da je svojim liderstvom pokazala nebrigu za onkološke pacijente, što detaljno opisuju u pismu

Svoje vidjenje šalju Tomislavu Dulibiću, predsedniku Upravnog veća bolnice (ujedno i državnom sekretaru Ministarstva zdravstva), v. d. direktoru bolnice Mariju Zovaku, koji je u međuvremenu podneo ostavku, kao i predsedniku Komisije za unutrašnji nadzor i kontrolu rada KBC-a “Sestre milosrdnice”.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Učitavam...

0
milorad dodik

TEŠKE OPTUŽBE MILORADA DODIKA: “Podvaljuju nam 25 godina visokog predstavnika, dajte da završimo…”

Albanski intelektualac: Kosovo postalo gubitnik i u državama koje su ga stvorile