in ,

U Italiji pronađeno 29 miliona doza vakcine AstraZeneca

Ako se utvrdi da je vakcina namenjena izvozu, treba razmotriti blokadu izvoza, rekao je zvaničnik iz kabineta francuskog predsednika.

Skoro 29 miliona doza vakcine AstraZenecina protiv virusa COVID-19 pronađeno je tokom vikenda u fabrici u Italiji, rekao je u sredu francuski zvaničnik, a ostaje da se utvrdi da li je vakcina je bila namenjena izvozu.

Ako se utvrdi da je vakcina namenjena izvozu, treba razmotriti blokadu izvoza, rekao je zvaničnik iz kabineta francuskog predsednika. AstraZeneca bi trebalo da poveća isporuke vakcina u Evropsku uniju nakon otkrića, rekao je u sredu nemački vladin izvor, prenosi Hina. „Možda sada postoji prilika da se značajno poveća isporuka (u Evropsku uniju), kao što je obećao izvršni direktor (AstraZenece)“, rekao je izvor.

Prema italijanskoj agenciji La Stampa, ogromna količina vakcine protiv AstraZeneke u jednoj italijanskoj fabrici trebalo je da bude izvezena u Britaniju, otkrile su italijanske vlasti, a ogromna količina doza sakrivena je u fabrici Catalent Anagni. Prema navodima La Stampe, bio je spreman za transport u Veliku Britaniju, ali su ga italijanske vlasti otkrile u okviru istrage koju je pokrenula Evropska komisija.

U Italiji, dakle, postoji vakcina za koju se bore EU i Ujedinjeno Kraljevstvo. Ova količina vakcine izuzetno je važna i za EU ​​i za Britaniju. Što se Evropske unije tiče, ovo je dvostruko više nego što je do sada cela Evropska unija dobila od AstraZenece, dok za Britance to znači garanciju da će skoro 15 miliona građana dobiti drugu dozu vakcine. –

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HERE mapira Srbiju u 3D

KAKO PREPOZNATI INTERNET BOTOVE – Dokumentarni film Bojana Tomića „Dan u životu jednog bota“