in ,

HERE mapira Srbiju u 3D

Kompanija HERE Technologies, specijalizovana za usluge digitalnog mapiranja i lokacijskih servisa, od ovog proleća mapiraće delove Srbije trodimenzionalnom (3D) tehnologijom.

HERE planira da prođe ulicama širom Srbije, od aprila do juna 2021. godine, koristeći automobil opremljen najsavremenijom tehnologijom za snimanje visoko preciznih podataka o putevima, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju.

Jasno obeležen automobil će takođe snimiti 3D i panoramske snimke ulica, kao i mesta od interesa za korisnike, kao što su prodavnice, benzinske pumpe i restorani.

U kompaniji navode da će se informacije koristiti u izradi “bogatih i detaljnih mapa Srbije dizajniranih da podrže visoko autonomna vozila i druge napredne usluge koje poboljšavaju bezbednost na putevima, smanjuju zagušenja u saobraćaju i omogućavaju ljudima da se lakše kreću gradskim područjima”.

U narednim mesecima vozilo će saobraćati glavnim putevima širom zemlje i ulicama određenih gradova.

Čitav postupak snimanja se odvija bez zaustavljanja i uticaja na normalan tok saobraćaja, ističu o kompaniji HERE i dodaju da su posvećeni poštovanju i zaštiti privatnosti.

Naime, sakupljeni panoramski snimci ulica se čuvaju najpre u vozilu, a kasnije prenose u kriptovanom obliku i čuvaju u bezbednom objektu.

Snimci se dalje obrađuju korišćenjem naprednih algoritama za otkrivanje i zamagljivanje lica i registarskih tablica. Panoramski snimci se objavljuju tek kada su lica i brojevi registarskih tablica zamagljeni.

U izuzetno retkim slučajevima kada snimak nije pravilno zamagljen, HERE olakšava svakome da ovo prijavi. Jednostavno kada otvorite snimak, kliknite na link “Report image” u donjem levom uglu mape.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reprezentacija srbije

Piksi kreće ka Kataru

astrazeneca

U Italiji pronađeno 29 miliona doza vakcine AstraZeneca