in

Tramp osniva novu društvenu mrežu

Majk Lindel je u američkoj javnosti poznat kao veliki fan bivšeg predsednika Trampa, a zbog širenja dezinformacija o prevarama na prošlogodišnjim izborima blokiran je sa Tvitera

Ima li mesta za još jednu mrežu na prepunom tržištu društvenih mreža i komunikacionih platformi?

Donald Tramp

Odgovor na to pitanje mogao bi da da izvršni direktor Majk Lindel, koji je ove nedelje najavio pokretanje nove društvene mreže koja će biti „kombinacija Tvitera i Jutub-a“, prenosi N1

Za mrežu koju je najavio, a koja bi trebalo da se zove Vocl, rekao je da je to nešto što ranije nije vidjeno. Takođe je dodao da će biti namenjena štampi, radiju i televiziji, ali nije dao više detalja, tako da možemo samo da nagađamo kako će takva mreža izgledati i kakve će biti njene mogućnosti.

Majk Lindel je u američkoj javnosti poznat kao veliki fan bivšeg predsednika Trampa, a zbog širenja dezinformacija o prevarama na prošlogodišnjim izborima blokiran je sa Tvitera. Zbog takvih zabrana i blokada profila, brojne Trampove pristalice i konzervativci zamenili su popularnu i dobro poznatu društvenu mrežu alternativama poput Gaba i Parlera.

Međutim, Vocl bi trebao da se razlikuje od ovih platformi, rekao je Lindel u intervjuu za američke medije, ističući da će to opet omogućiti korisnicima da slobodno izražavaju svoje mišljenje.

Zanimljivo je da razlog za razvoj Vocla nije povezan sa događajima vezanim za Trampa, američke izbore i zabranu širenja teorija zavere, КAnona i slično, već je razvoj ove mreže počeo pre četiri godine. Do sada niko nije uložio u mrežu, a na njoj radi deset ljudi čiji je identitet nepoznat – radi njihove bezbednosti. Takođe, lokacija kompanije nije otkrivena, a da bi se izbegle potencijalne blokade i zabrane, kao što se dogodilo Parleru, Lindel će koristiti sopstvene servere.

Pokretanje ove društvene mreže najavljeno je za kraj marta ili početak aprila, a izvršni direktor kompanije koja će upravljati kompanijom Vocl biće Lindel.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vladimir putin

Evropska unija zbog Sputnjika pred zidom: ‘Ovo je veliki Putinov trijumf, čeka nas – raskol!‘

Tozovac

Tozovac (85) izlazi iz bolnice: “Zahvaljujući vakcini izbegao je respirator i prebrodio koronu”