in

Cinično upozorenje iz Brisela

Evropska unija reagovala je na objavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Instagramu fotografijom na kojoj je mapu Kosova prekrio zastavom Srbije i Kosovo nazvao „srpskim krstom“, javlja dopisnik Radija Slobodna Evropa (RFE) iz Brisela.

Zvaničnici EU upozorili su lidere u Beogradu i Prištini da se uzdrže od akcija koje bi uticale na proces normalizacije odnosa.

„Kao što smo rekli mnogo puta tokom godina, Srbija i Kosovo trebalo bi da se uzdrže od dela i izjava koje su kontraproduktivne za normalizaciju njihovih odnosa i rade na postizanju sveobuhvatnog sporazuma“, rekao je portparol EU.

Predsednik Srbije je sliku objavio povodom godišnjice martovskog nasilja na Kosovu, koje se dogodilo 17. marta 2004. godine.

“Kosovo nije naše breme, već naš krst, a s krsta se bolje nego ispod njega vidi varsksrnuće”, naveo je predsednik Vučić.

Zvaničnici EU, međutim, ističu da svi lideri u regionu imaju obavezu da daju svoj doprinos procesu pomirenja i stabilnosti, piše RFE / RL.

„EU je uvek pozivala sve političke aktere u Srbiji, na Kosovu i u ostatku regiona da se uključe u akcije i deklaracije koje stvaraju i promovišu atmosferu pogodnu za pomirenje, regionalnu stabilnost i saradnju, umesto da rade suprotno,“ rekao je portparol EU.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

kosovo i metohija

Prljave albanske igre oko istine na Kosovu

erdogan

Turska istupila iz međunarodnog sporazuma o…