in

BASARA O IZBORIMA U NIKŠIĆU: “Đukanović nije izgubio, ali…”

“…vlast će stvoriti koalicija, jer jedna vlast je dugo bila, vreme je bilo da ode.”

Kolumnista beogradskog “Kurira” i pisac Svetislav Basara kazao je da su izbori u Nikšiću privukli veliku pažnju javnosti kao i da je politička svest Crne Gore veoma jaka.

„Izlasnost na juče održanim izborima u Nikšiću bila je 81 odsto, što nam govori da je politička kultura i svest mnogo jaka u Crnoj Gori. Bivša vlast je organizovana vlast i njeno glasačko telo, opozicija je takođe organizovana i iz toga će vremenom izaći nekakav kvalitet“, rekao je Basara.

Komentarišući izborne rezultate, Basara kaže da Milo Đukanović nije izgubio u Nikšiću po broju osvojenih glasova, ali da će vlast stvoriti koalicija.

On ističe i da je koalicija na Balkanu sedenje na pet bajoneta i vrlo neudobna pozicija.

„Smena vlasti je proces oko kojeg se u boljem delu sveta ne diže frka. Jedna vlast je dugo bila, vreme je bilo da ode. Vlast što je smenjivija više se trudi da radi što bolje u javnom interesu da bi dobili glasove, a ne ide na nekakve emocije i kojekakve bajke koje se ovde ispredaju već dva veka“, rekao je Basara.

On kaže i da je ubistvu premijera Zorana Đinđića posvetio serijal kolumni kako bi sačuvao uspomenu na strašan događaj koji se desio 2003. godine. „Ne želim da ta tragedija padne u zaborav i da se premaže maskirnim bojama. Želim da podsetim da je Đinđić pokrenuo procese koji umalo nisu uspeli da Srbija postane pravna država u kojoj će vladati zakon, a ne samovolja“, podvukao je Basara.

On kaže i da je DOS urušen iznutra te da nije iskorištena prilika posle 5. oktobra kada je došlo do smene vlasti u Srbiji.

Basara je ponovio još jednom i zašto je prešao iz dnevnih novina “Danas” u “Kurir”.

„Deo redakcije ‘Danasa’ bio je nezadovoljan mojim kritičkim stavom prema opoziciji, koju podjednako kritikujem kao i vlast. To je kritika na satiričan način i s tim treba da se pomire svi koji učestvuju u političkom životu. Nisu hteli da otkažu saradnju, ali je bilo određenih opstrukcija zbog čega sam osetio da od dela redakcije nisam dobrodošao“, objasnio je Svetislav Basara.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 16. mart 2021. godine

Udžbenike u đubre!