in

DOKTOR MARK HAJMAN TVRDI: Ako želite maksimalno da ojačate imunitet, ove 3 namirnice jedite svakog dana!

Sve što je neophodno za izgradnju jakog imuniteta, nalazi se u ovim namirnicama

 Autor: Mondo.rs

Dobre bakterije u organizmu važne su za održavanje brojnih zdravih funkcija, kao što su jačanje imuniteta, regulisanje raspoloženja, elastičnost kože… U našem sistemu za varenje nalazi se “bezbroj” vrsta bakterija, a nutricionisti kažu da bi trebalo da obratite posebnu pažnju na namirnice koje prijaju jednoj od njih, a u pitanju je bakterija akkermansia muciniphila.

Ova bakterija veoma je važna u održavanju zdravlja celog organizma, a naročito zdravlja sluzokože, koja je barijera između našeg sistema za varenje i ostatka organizma. Kada je sluzokoža zdrava, nema rizika od bakterija i nesvarenih čestica hrane i njihovog dospevanja u krvotok

“Tri namirnice koje su ključne za zdrav razvoj ove bakterije su zeleni čaj, nar i brusnice“, otkrio je doktor Mark Hajman.

“Svaka od ovih namirnica bogata je fitohemikalijama, sadrži tanin, flavonole, antocijanine, koji imaju odlična antoksidativna dejstva. U naru se nalaze i prebiotična vlakna, a u zelenom čaju i brusnicama antioksidanti.”

Antioksidansi su molekuli koji se nalaze u našem telu i prva su linija odbrane organizma, a glavna uloga im je zaštita tela od slobodnih radikala.

Njegov predlog je da za doručak pojedete ovsenu kašu sa dodatkom brusnica i nara i uz to popijete šolju zelenog čaja. Na ovaj način ćete telu obezbediti sve neophodne materije za jačanje imunog sistema.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 01. mart 2021. godine

spargla

Nutricionista otkriva: NEPRAVEDNO zapostavljeno povrće, koje je DAR OD BOGA za organizam! Špargla