in

Kraci Belivukove bande vode ka Vladi, Gradu Beogradu i SNS

Velja Nevolja

Izvor: Nova

Da borba vlasti protiv organizovanog kriminala u određenim momentima deluje i kao obračun sa ljudima koji su do juče bili za nju prihvatljivi, pokazuju i veze pojedinaca iz ekipe Veljka Belivuka, koji ranije, ne samo da se nisu našli pod udarom zakona, već su i poslovali sa državnim institucijama. To pokazuje i saznanje Nova.rs da je Aleskandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, bio nadomak toga da preuzme Bezistan – lokaciju u samom centru Beogradu, za šta mu je vladajuća SNS, odnosno Skupština grada, dala “zeleno svetlo”. 

Podsetimo, Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, suvlasnik više beogradskih restorana i klubova, uhapšen je zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja, koji je početkom februara priveden u velikoj akciji MUP i BIA.

Kako je nezvanično potvrđeno za naš portal, on je priveden na razgovor u SBPOK. Inače, Kajmaković je desna ruka, odnosno najbliži saradnik Predraga Rankovića zvanog Peconi, vlasnika televizije “Hepi, koji je pre nekoliko godina ranjen u napadu u hotelu u centru Beograda.

Veze Ace Bosanca i Grada Beograda

Da poslovanje Ace Bosanca može da predstavlja direktnu vezu gradske vlasti Gorana Vesića sa ekipom koja je sarađivala sa Veljkom Belivukom, upućuje informacija da je na sednici koja je održana 25. jula 2019. godine, SNS podržala ideju da se radi urbanističko rešenje za Bezistan. Pomenuto rešenje je trebalo da finansira firma “Eureka bar doo”, čiji je vlasnik upravo – Aleksandar Kajmaković.  “Eureka bar doo” je registrovan kao firma čija je delatnost pripremanje i posluživanje pića.

Istog dana, kada je održana pomenuta sednica, usvajao se i nov Statut, pa je vladajuća ekipa pokušala da “slučaj Bezistan” prođe neopaženo, odnosno, pokušali su da iskoriste momenat kada “niko nije obraćao pažnju” zbog, kako smo naveli – usvajanja novog Statuta.

“Savez za Srbiju je tada jedini upozoravao na vezu klana Belivuk i države, odnosno, ukazivali smo na to da imaju podršku vlasti. Kontroverznim biznismenima daju da rade, grade, otvaraju i preuzimaju Beograd”, rekao je za Nova.rs Nikola Jovanović, osnivač Centra za lokalnu samoupravu.

Država bez objašnjenja na veze vladinog sekretara Novaka Nedića i njegove veze sa Belivukom

Generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić jedan je od političkih funkcionera aktuelne vlasti koji se godinama unazad dovodi u vezu sa navijačkim grupama, pre svaga Janjičarima koje je vodio ubijeni Aleksandar Stanković poznatiji kao Sale Mutavi.

Nedićev dolazak u Partizan poklapa se sa periodom kada je navijačka grupa Janjičari, koju je predvodio osuđeni kriminalac Aleksandar Stanković, nasilno preuzela tribine. Stanković poznat pod nadimkom Sale Mutavi, u međuvremenu je ubijen. Bivši potpredsednik FK Patizan Vladimir Vuletić izjavio je da je iza te navijačke grupe bio Novak Nedić.

Na pitanje Nova.rs da prokomentariše ove optužbe Nedić nije želeo da odgovori.

Nedićevo tihovanje, kao i izostanak bilo kakve reakcije nadležnih institucija, ipak nije demotivisalo premijerku Srbije Anu Brnabić da klasičnom zamenom teza objasni javnosti kako ona zapravo ne zna o čemu se radi i zašto je Nedić problem.

“Ja to nisam čula, ne znam gde ste vi čuli. Ja zaista to nisam čula. Nisam gledala ‘Utisak nedelje’, tako da nisam to čula, ali i da je neko drugi to čuo, to je sve u redu šta se priča u ‘Utisku nedelje’. Može da se priča šta god da se priča u bilo kojoj drugoj emisiji, to zaista nije nikakav dokaz, ‘rekla – kazala’ sa nečije strane, zaista nije nikakav dokaz, a i kada bi se Vlada izjašnjavala o svemu što se priča u svakoj emisiji, to ne bi bilo kraja tome i ne znam dal bi stigli da radimo nešto u interesu građana Republike Srbije, a ipak nam je to na kraju krajeva posao”, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Bez objašnjenja ko je rekao fudbalerima da obuku majice sa likom Stankovića

Osuđivanom kriminalcu i vođi huligana Aleksandru Stankoviću čak 12 puta je odlagano izvršenje zatvorske kazne na koju je osuđen jer je upravljao grupom koja je švercovala drogu.

Sud je prihvatao zdravastvena opravdanaja iako je Stanković u isto vreme bio na tribinama i učestvovao u tučama. Sve to se moglo videti i u direktnim televizijskim prenosima.

Stanković je ubijen 2016. godine. Njegovoj sahrani prisustvovao je Novak Nedić.

Ono što je dodatno zaprepastilo javnost je skandalozna odluka da se igrači na utakmici pojave u majicama sa likom Aleksandra Stankovića. Od te odluke uprava kluba se ogradila.

Bivši potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić u Utisku nedelje je rekao da je upravo ta navijačka grupa pokušala da preuzme upravu kluba i da je iza toga stajao Novak Nedić.

O vezama ubijenog Stankovića i Nedića u seriji tekstova pisao je i portal KRIK .

U streljani sa Stankovićem i Belivukom

Naime, Nedić je navodno sa Stankovićem, njegovom desnom rukom Veljkom Belivukom, kao i pripadnikom Žandarmerije Nenadom Vučkovićem Vučkom uvežbavao gađanje na vojnom strelištu. Krivičnu prijavu protiv dvojice generala koji su im to omogućili podneo je Vojni sindikat Srbije.

A kad su problemi sa zakonom zahtevali nastup na sudu, tada je jedan o pravnih zastupnika Velje Nevolje bio upravo advokat iz kancelarije oca Novaka Nedića. Belivuka, koji je tvrdio da ima prihode od 30.000 dinara mesečno, branio je tim istaknutih advokata i to: Vladan Vukčević, poznat po svojim klijentima iz garniture DB, Dejan Lazarević, branilac Darka Šarića, Dobrivoje Glavonić, bivši istražni i prekršajni sudija, Nikola Ristović, kao i – Vladimir Lučić iz advokatske kancelarije koju vodi Vojislav Nedić.

Vladimir Grek – uspolenik gradske vlasti u Pančevu

Među osobama za koje se sumnja da su predstavljali vezu između klana Veljka Belivuka i vlasti u Srbiji, nedavno se pojavilo i ime Vladimira Greka, koji je takođe lišen slobode priliko nedavnog hapšenja ekipe Velje Nevolje.

“Njega je u JKP ‘Higijena’ u Pančevu zaposlio aktuelni gradonačelnik Aleksandar Stevanović, a krajem decembra je dobio stalan posao, dok su drugi ljudi ostajali bez posla. On je bio u grupi lica kojoj je tokom policijskog časa bilo dozvoljeno kretanje, pa se postavlja pitanje ko im je to obezbedio.  Saznala sam da je još jedno lice koje je povezano sa Belivukom, Filip Ivanovski, koji je iz Pančeva, takođe zaposlen u JKP “Higijena”. I on je dobio rešenje na određeno vreme. Do pre pet dana članovi Belivukove ekipe su bili bratija, a sada su robija, jer su otrgli kontroli vrhovnom kumu”, poručila je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, napominjući da su pomenute osobe bili predvodnici bakljada na krovovima zgrada za vreme policijskog časa, a koje su organizovane u znak podrške vladajućoj stranci

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Koliko traje imunitet posle infekcije kovid 19

Mićko Ljubičić o Balaševiću: Hvala ti, Pesniče, i laku noć