in

Mićko Ljubičić o Balaševiću: Hvala ti, Pesniče, i laku noć

Izvor: Direktno

Ako se neko još uvek pita šta nam je to Đole uradio… Pa eto, kao što je godinama tim svojim ispričanim pesmama i otpevanim pričama nalazio prečice do naših najdubljih emocija, tako je i ovom svojom fizičkom odsutnošću uspeo da nas, kao čarobnim štapićem, dodirne jednom završnom emocijom – dubokim nedostajanjem – napisao je humorista Dragoljub Mićko ljubičić u oproštaju od legendarnog kantautora Đorđa Balaševića.

 I kad bi se sad neko baš potrudio da sabere sva ta naša pojedinačna sećanja i osećanja koja lebde ovim prostorima otkad njega više nema među nama (iako je prisutniji nego ikad), videlo bi se koliko za jednim Pesnikom iskreno žali čitava jedna zemlja koj više ne postoji, osim u njegovom opusu – istakao je Ljubičić na Tviteru i dodao:

 I eto zašto se ovih dana tuga tako rimuje sa – Juga. Hvala ti, Pesniče. I laka ti noć – zaključio je.

Podsetimo, Đorđe Balašević preminuo je prošlog petka u 67. godini na Infektivnoj klinici u Novom Sadu od posledica koronavirusa.

Sahranjen je dva dana kasnije u rodnom gradu, a danima su građani širom bivše Jugoslavije izlazili na ulice, palili sveće, ostavljali cveće i pevali pesme legendarnog kantautora.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velja Nevolja

Kraci Belivukove bande vode ka Vladi, Gradu Beogradu i SNS

OVO SU RODITELJI ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Nikada mu nisu došli na koncert, protivili su se njegovoj odluci da bu