in

Markus Papadopulos: Kad Vučić posluži svrsi, skloniće ga

Autor: I. Maksimović

Izvor: Direktno

Stvarnost o Vučiću mora da postane široko poznata u Srbiji, on je potpuno lišen inteligencije, ali nije nadležan. Dok Srbi ne shvate brutalnu stvarnost o svojoj zemlji i ne bojkotuju lažne predsedničke i parlamentarne izbore, tek tada će biti posejano seme za Srbiju koja vraća svoju nezavisnost i slobodu – kaže u ekskluzivnom intervjuu za Direktno.rs, Markus Papadopulos, britanski politički analitičar i autor

Prošlo je pola godine od našeg poslednjeg razgovora sa Markusom Papadopulosom, a događaji na svetskoj političkoj sceni su se ređali neverovatnom brzinom. Svakako, odlazak Donalda Trampa i dolazak nove administracije na čelu sa Džozefom Bajdenom u SAD, obeležili su prethodni period. Kako će to uticati na Srbiju, kakvi su odnosi sa Rusijom nakon Vašingtonskog sporazuma, koliko će trajati podrška EU Aleksandru Vučiću… bile su teme novog razgovora sa ovim uglednim britanskim analitičarom.

Da li Vučić želi ponovo da sedi na dve stolice kupujući vakcine sa Zapada, Rusije i Kine?

– Vučić srpskoj javnosti prezentuje da je Srbija nesvrstana, a zapravo je Srbija kolonija Zapada. Kupujući vakcine sa Zapada, Rusije i Kine, ovo je jednostavno još jedan Vučićev način da održi fasadu da Srbija nije svrstana.

Kakva je dalja politička sudbina Aleksandra Vučića i koliko još može da računa na podršku EU?

– Vučić uopšte nije važan, jer je on samo marioneta koja izvršava naređenja iz SAD-a, Velike Britanije i EU. Vučić nema moć u Srbiji. Stvarna moć leži na gore pomenutim kolonijalnim gospodarima u Srbiji. Ukratko, Vučić je pomagač Zapada. Stvarnost o Vučiću mora da postane široko poznata u Srbiji. Istina, Vučić je potpuno lišen inteligencije, ali Vučić nije nadležan u Srbiji. On je jednostavno frontmen Zapada, predsednik države. Kada dođu vremena kada se Vašington, London i Brisel međusobno dogovore da je Vučić poslužio svrsi, on će se povinovati svojim gospodarima i odstupiti. 

Koliko će Srbija morati da plati kao rezultat Vučićeve vladavine?

– Srbija i srpski narod plaćaju cenu 5. oktobra 2000. Zapadni kolonijalni sistem u Srbiji je ono što doslovno ubija zemlju, a ne marionetski predsednik ili marionetski premijer. Dok Srbi ne shvate brutalnu stvarnost o svojoj zemlji i ne bojkotuju lažne predsedničke i parlamentarne izbore u Srbiji, tek tada će biti posejano seme za Srbiju koja vraća svoju nezavisnost i slobodu.

Kako komentarišete da je za ambasadora u SAD imenovan Marko Đurić, osoba bez ikakvog diplomatskog iskustva, kao nagradu za vernost Vučiću.

– Vaše diplomate su nekad bile jedne od najpoštovanijih u svetu zbog toga kako su neumorno i strastveno sledile nacionalne interese. Međutim, od 5. oktobra 2000. srpske “diplomate“ postale su za podsmeh u svetu, posebno u zapadnim zemljama. Jer oni, Srbi i Srpkinje, koji zauzimaju položaje poput ambasadora, nisu stvarne diplomate. Nikada nisu prošli diplomatsku obuku. Umesto toga, marionete u Beogradu ih biraju, jer su ili drugari ili prijatelji ili su prijatelji članova uže porodice marioneta. Te takozvane diplomate nastavljaju da sprovode sve što im zapadni gospodari nalože, istovremeno obogaćujući se. Nadam se samo da je srpska javnost svesna da putem svojih poreza plaća ogromne plate srpskih „diplomata“ koje zapravo nisu diplomate i koje umesto toga lebde pod nogama predstavnika američke, britanske i nemačke vlade.

Šta Srbija može da očekuje od nove američke administracije? Da li će Bajden insistirati na primeni sporazuma iz Vašingtona?

– Bajden će nastaviti da širi zapadnu političku, ekonomsku, vojnu i kulturnu prevlast u Srbiji, kao i u celoj bivšoj Jugoslaviji. Okrećući se Vašingtonskom sporazumu, Bajden, kao krajnji zapadni kolonijalni guverner u Srbiji, prirodno će uputiti izdajnike u Beogradu da to primene, jer bi srpsko priznanje takozvane Republike Kosovo zacementiralo zapadnu dominaciju u bivšoj Jugoslaviji, okupljajući njene lakeje u Beogradu i Prištini. Potrebno je zadati težak udarac srpskom nacionalnom identitetu i srpskom patriotizmu i negirati rusku popularnost koju ona ima među običnim Srbima, jer Moskva, u slučaju da Beograd prizna nezavisnost KiM, ne bi imala mogućnost da učini bilo šta drugo sem da ga i sama prizna, takva je stvarnost diplomatskih normi.

Vladimir Putin nije došao u najavljenu posetu Srbiji, povodom 76. godišnjice oslobođenja Beograda. 

– Moja nedavno objavljena knjiga, “Ustani, Rusijo: Povratak Rusije u svetsku politiku”, u celom jednom poglavlju istražuje odnos Ruske Federacije i sa Srbijom i sa Crnom Gorom. Dovoljno je reći da je od 5. oktobra 2000. ruski uticaj na političkom nivou u Srbiji zanemarljiv zbog toga što je Srbija kolonija Zapada. Suprotno tome, Moskva na javnom nivou uživa veoma značajnu podršku – podršku koja vekovima traje zbog zajedničkih duhovnih i kulturnih vrednosti između Rusa i Srba. Vladimir Putin očigledno razume da Srbija robuje Americi, Britaniji i EU i da su političari poput Aleksandra Vučića i Ane Brnabić marionete i izdajice i da su ih Vašington, London i Brisel posebno izabrali za sprovođenje zapadne politike u Srbiji.

Da li su srpsko-ruski odnosi zahladili nakon Vašingtonskog sporazuma?

– Razlog zbog kojeg Putin redovno posećuje Srbiju je zadržavanje tradicionalnog ruskog uticaja među običnim Srbima u nadi da će jednog dana to dovesti do pada Zapada sa vlasti u Srbiji i, shodno tome, do prestrojavanja Srbije ka Rusiji. Istovremeno, zapadni gospodari zapovedaju Vučiću da se sastane sa gospodinom Putinom i zaspe ga rečima hvale, jer ako to ne učini, Vučić bi se sukobio sa većinom srpske javnosti koja je naklonjena Rusiji. Pored toga, pokoravajući se svojim gospodarima na Zapadu i susrećući se sa Putinom, ovo omogućava Vučiću da zadrži varljivu predstavu da Srbija sprovodi politiku nesvrstanosti, kada, naravno, kako prolaze svaki dan, nedelja, mesec i godina , Srbija se politički, ekonomski, vojno i kulturno integriše sa Zapadom – zaključio je Markus Papadopulos u razgovoru za naš portal.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Suzana Vasiljević zove novinare da se zaposle na TV

Srđan Aleksić i rat u bivšoj Jugoslaviji: Zašto ne znamo dovoljno o istinskim herojima