in

Suzana Vasiljević zove novinare da se zaposle na TV

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ocenila je u Novom danu da najavljeno spajanje kompanija Telekom Srbija i Telenor predstavlja “poslednji i najsnažniji udarac režima da od Srbije napravi Vučićev tamni vilajet”, kao i da ima informacije da savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević zove novinare kako bi se zaposlili na “Euronews” TV kanalu.

Cilj udruživanja Telekoma i Telenora je da bi se uništio SBB. To je je jednako nepostojanju TV N1 i Nove S. I za mene je to apsolutno alarmantno. To je ono što ovu situaciju dovodi to stanja alarmantnosti. Volela bih da preterujem, volela bih da se ne ostvare moje slutnje koje me toliko uznemiravaju. Ono što se sada pokušava je da se jedna privatna kompanija, uz pomoće druge – državne, udružuju kako bi uništile, eliminisale i iz Srbije isterale treću privatnu kompaniju ne zbog profita, nego zbog održavanja rejtinga partije i bratije. Zbog uticaja na sredstva javnog informaisanja, gde između ostalih spadaju i kablovski kanala u okviru Telekoma koje treba da preuzme Telenor – istakla je Tepić za N1.

Ona je dodala da će ukoliko taj plan uspe “ostati bez SBB-a i TV N1, kao i Nove S”.

Ona je komentarišući saopštenje Telenora upitla javno pitanje Petru Kelneru, novom vlasniku Telenora, da li je svestan da ovaj posao koji želi da sprovede sa Telekomom podrazumeva uništenje druge, konkurentske kompanije?

Tepić je istakla da to uopšte nije u evropskim standardima poslovanja, niti je u skladu sa onim što je saopštila kompanija Telenor.

– Sada je poslednji trenutak da se Telenor povuče iz ovog posla. Ja molim kompaniju Telenor da ponovo pogleda sve što su joj Telekomovi izvršioci u ime SNS podmetnuli, i da bude svesna da je ovo potpuno suprotno evropskim standardima, kao i da treba da se povuče iz ovog posla. Ako to ne uradi, pretpostavljam da će morati da reaguje i Evopska unija, jer je to evropska kompanija – napomenula je Tepić.

Ona je ocenila da na ovaj način predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči izborne godine “fingira postojanje demokratskih i slobodnih medija, samo da bi sačuvao svoje izvore informisanja, a eliminisao N1 i Novu S”.

– On to radi sve preko Telekoma. Mi već imamo TV Kurir, gde je novcem građana obezbeđeno privatniku Igoru Žeželju da kupi i tabloid Kurir, i da osnuje i TV Kurir koja se emituje preko Telekoma. Pravi se i “Euronews” kanal , koji treba da počne da radi u aprilu. A znate li ko zove novinare da se zaposle tamo? Suzana Vasiljević (savetnica predsednika Aleksandra Vučića). Imam informacije da je zvala više novinara da se zaposle na toj televiziji kako bi njihova lica, i njihov profesionalni status doprineo tome da se fingira sloboda medija u Srbiji. Dakle, to je isto Vučićev kanal – kazala je Tepić.

Ona je kazala da je novcem Telekoma kupljen i Tanjug, posredstvom kompanije koja je u vlasništvu porodica Joksimović i Grčić.

– Količina nepoverenja u televizije sa nacionalnom frekvencijom je tolika da su Vučić, Vladimir Lučić i ostali smislili plan da bi fingirali slobodne medije i na mala vrata ih kao informativne kanale plasirali građanima. Za sve vreme bi radili na cilju da unište SBB – zaključila je Tepić.

Izvor: Direktno

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kratka istorija zlostavljanja: Više ne mogu da budu sakriveni, kao nekad

Markus Papadopulos: Kad Vučić posluži svrsi, skloniće ga