in

Od danas vakcinacija samo uz poziv eUprave sa terminom

Na svim punktovima za vakcinaciju od danas će moći da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave, sa terminom vakcinacije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Tanjug – Na svim punktovima za vakcinaciju od danas će moći da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave, sa terminom vakcinacije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu eUprave ili pozivom kontakt centra.

Iz vlade su saopštili da „nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin“ jer će kako se navodi, svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije.

„Ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali. Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije, jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima“, piše u saopštenju.

Iz vlade su podsetili građane da se za vakcinaciju mogu prijaviti na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs, odnosno telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Horoskop 26. Januar 2021 Ovan: traži mane partneru, Bik: Ljubav cveta

Jezivo svedočenje preživelih iz holokausta: Nismo tipični – većina Jevreja je umrla