in ,

Ženi ubacio kobru u krevet, dobio dvostruki doživotni zatvor

Njena porodica tvrdila je da ih je njen suprug maltretirao zbog miraza

Indijac koji je proglašen krivim za ubistvo supruge ugrizom kobre dok je spavala, dobio je retku kaznu dvostrukog doživotnog zatvora.

Sooraj Kumar (28) uhapšen je prošle godine u svom domu u južnoj državi Kerali nakon što mu je supruga umrla od ugriza zmije.

Sud u okrugu Kollam ove sedmice proglasio Kumara krivim za ubistvo i trovanje njegove supruge (25) kao i za raniji pokušaj ubistva pomoću druge zmije otrovnice, izvestio je pravni portal Live Law.

Sudac M. Manoj osudio je Kumara na dve uzastopne doživotne kazne, ali nije prihvatio zahtev tužiteljstva za smrtnom kaznom s obzirom na njegovu dob i mogućnost reforme, izvestili su domaći mediji.

Žena je doživela smrtonosni ugriz u maju 2020. dok je bila na lečenju od ujeda zmije samo nekoliko sedmica ranije, što je izazvalo sumnje u njenoj porodici.

Njena porodica je tvrdila da ih je njen suprug maltretirao zbog miraza.

Istrage su pokazale da Kumar stoji iza oba pokušaja – skovao je plan koji uključuje unajmljivanje zmija i pretraživao je internet o njihovim ugrizima.

Indijski vrhovni sud nedavno je upozorio na trend ubistava ugrizima zmija u predmetu u kojem je odbio garanciju za ženu i njenog ljubavnika optuženih da su koristili kobru da ubiju njenu svekrvu u severnoj državi Rajasthan 2019.

Najveći izazov u slučaju u Kerali bio je dokazati da je ugriz zmije bio s namerom izazivanja smrti, rekla je tužiteljica G Mohanraj, dodajući da je sudu predstavljen test koji je pokazao razliku između prirodnih i induciranih ugriza.

Dvojicu optuženika u sličnim slučajevima sudovi su poslednjih godina oslobodili optužbi nakon što tužiteljstvo nije dokazalo da su otrovne zmije korištene kao “oružje za ubistvo”, javljaju mediji.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Samoubistva dece dostigla nezabeleženi rekord u Japanu

horoskop

Dnevni horoskop za 15. oktobar 2021. godine