in

Britanska policija: Ubistvo poslanika Amesa je teroristički napad

Metropolitan policija, čiija kontrateroristička jedinica predvodi istragu ubistva, navodi u saopštenju objavljenom u subotu ujutru da je napad nožem teroristički incident

Brianski poslanik David Ames izboden je nožem do smrti u crkvi u Eseksu u petak, u kako ga je policija nazvala, terorističkom napadu.

Ames (69), iz konzervativne stranke premijera Borisa Džonsona, više puta je izboden nožem u napadu sredinom dana u metodističkoj crkvi Belfairs u Leigh-on-Sea, istočno od Londona.

Metropolitan policija, čiija kontrateroristička jedinica predvodi istragu ubistva, navodi u saopštenju objavljenom u subotu ujutru da je napad nožem teroristički incident.

– Rana faza istrage otkrila je potencijalnu motivaciju povezanu s islamskim ekstremizmom – dodaje policija.

Dvadesetpetogodišnji muškarac uhapšen je na mestu napada pod sumnjom za ubistvo, a detektivi su saopštili da kontrateroristički zvaničnici predvode početnu istragu.

– U okviru istrage, policajci trenutno vrše pretrage na dve adrese u regionu Londona – saopštila je policija, dodajući kako veruje da je osumnjičeni, koji je trenutno u pritvoru, delovao sam, prenosi AFP.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ana Brnabic

Brnabić: Moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca

Muškarac mačetom povredio četiri osobe