in

U Velikoj Britaniji vojska počinje da dostavlja gorivo benzinskim pumpama

BRITAIN-LONDON-PETROL STATION-FUEL-SHORTAGE (210927) -- LONDON, Sept. 27, 2021 (Xinhua) -- Vehicles are seen outside a petrol station in London, Britain, on Sept. 27, 2021. According to BBC, The Petrol Retailers Association in UK warned that as many as two-thirds of its membership of nearly 5,500 independent outlets are out of fuel, with the rest of them "partly dry and running out soon". (Xinhua/Han Yan) Han Yan Photo: XINHUA/PIXSELL

Zbog nedostatka vozača transportnih vozila u zemlji, oko 200 britanskih vojnika prošle nedelje prošlo je obuku kako da puni tankere i benzinske pumpe, a prve isporuke goriva izvršiće u ponedeljak ujutro

Zbog nedostatka vozača transportnih vozila, pripadnici oružanih snaga u Velikoj Britaniji od ponedeljka će početi da prevozei gorivo do benzinskih pumpi, javljaju agencije.

U saopštenju Vlade Velike Britanije navedeno je kako će oko 200 vojnika, među kojima je 100 vozača, pružiti “privremenu” podršku kako bi se ublažio pritisak na benzinskim pumpama u zemlji.

Nakon što su proteklih sedam dana naučili kako da pune tankere i benzinske pumpe, vojnici će prve isporuke goriva izvršiti u ponedeljak ujutro.

Istraživanje u zemlji pokazalo je da najmanje 26 posto benzinskih pumpi nema ni benzina ni dizela. Saznaje se takođe da će do 300 stranih vozača cisterni za gorivo uskoro početi da rade u Velikoj Britaniji do kraja marta.

Kriza je započela prethodne nedelje nakon što su energetske kompanije BP i Tesco Alliance objavili da je nabavka prekinuta zbog nedostatka vozača teških vozila u celoj Velikoj Britaniji.

Potom se oglasio i britanski ministar prometa Grant Shapps poručivši da rafinerije u zemlji imaju dovoljno goriva i zamolio javnost da nastavi s kupovinom goriva kao i inače.

Napominjući da, ako bude potrebno, britanski vojnici mogu biti raspoređeni na korišćenje vozila za prevoz goriva u skladu s planom za nepredviđene situacije.

Navodi se da je trenutni broj vozača transportnih vozila u Britaniji ispod 100.000, koliko je toj zemlji potrebno.

Prema izveštaju Udruženja drumskih prevoznika (RHA), koje predstavlja transportnu industriju, glavni razlozi smanjenja broja vozača transportnih vozila su odlazak vozača u penziju, prelazak u druge sektore, izlazak Velike Britanije iz Evropske unije, niske plate, kao i pandemija koronavirusa.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom premašio pet miliona

Priča o bebi koju je u Kabulu spasio američki marinac ima srećan kraj