in

PREDSEDNIK HRVATSKE ZORAN MILANOVIĆ: “Ja sam predsednik i Hrvata u Bosni i Hercegovini”

zoran milanovic

Predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je nakon obraćanja u Generalnoj skupštini UN-a kako je on predsednik i Hrvata u Bosni i Hercegovini što je šokiralo i novinare koji su tražili objašnjenje. Kritikovao je i predsedavajućeg Predsjedništva Željka Komšića kazavši kako “ne zna s kojim mandatom je došao i u čije ime govori”.

“I da je predstavnik Hrvata jer funkcionišu kao tri člana, rrekao sam da sam ja predsednika hrvatskih građana i onih Hrvata koji žive u BiH. To je moja dužnost i obaveza”, rekao je Milanović.

Na pitanje novinara da li je rekao da je predsednik Hrvata u BiH, Milanović je nastavio: “U onoj meri u kojoj Ustav kaže, da se brinemo i vodimo računa o statutu Hrvata izvan Hrvatske, ali uz poštovanje zemalja, da”.

Ipak, novinari su imali još pitanja.

“Formalno-pravne činjenice”

Kako možete biti predsednik Hrvata iz BiH, Vi ste predsednik Republike Hrvatske?

“Hrvati u BiH i New Yorku imaju pravo glasa. To sam često problematizirao i pokušavao svesti u razumne sredine, da se susedna država ne kompromitira i ne ulazi u njen prostor. Ako tako mislite, trebalo bi mi zabraniti ulaz u BiH”, rekao je Milanović.

Na pitanje, zar nisu predsednici BiH tri člana Predsjedništva BiH, Milanović je naveo kako je to politika koju nije on sprovodio, ali da je takva danas i da su to političke i formalno-pravne činjenice.

“U RH se niko ne razmeće pričama o otcepljenju BiH”

U New Yorku je imao i bilateralni sastanak s predsednikom Turske s kojim je takođe razgovarao o BiH.

“Erdoganu sam naglašavao da u Hrvatskoj nema baš nikoga ko će se razmetati s pričama da će se BiH otcepiti, što čujemo od nekih drugih za neke druge delove BiH. To nije pametno i nije potrebno”, kazao je Milanović.

Da li je mislio na Srbe i Republiku Srpsku presudite sami. Takođe, da li je onda Vučić predsednik i Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, kao sto je Milanović predsednik Hrvata, presudite takođe sami.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pojavio se snimak na društvenim mrežama: Pacifista Zeković “komanduje” na Cetinju, niko ga ne privodi! (VIDEO)

MSP Rusije: Albanci žele da nastave etničko čišćenje Srba sa Kosmeta!