in

PUPOVAC POSLAO NOVU PORUKU O PROUSTAŠKOJ HRVATSKOJ: “ZDS-om se vodi bitka”

milorad pupovac

Predsednik SNV-a Milorad Pupovac ocenio je da su Grubori jedno od mesta na kojima se gradi svest o potrebi oprosta i pomirenja.

Potpredsednik vlade Boris Milošević u sredu je na komemoraciji za civilne žrtve vojne operacije Oluja u augustu 1995. u Plavnom i Gruborima poručio kako kako je najvažnije od svega da mržnja prestane i da se ne prenosi na nove generacije.

Na komemoraciji govorili su i drugi istaknuti predstavnici SNV-a i SDSS-a, među kojima je bio i Milorad Pupovac koji je poručio kako se danas vodi bitka između demokratske Hrvatske i onoga što je proustaška Hrvatska. Istakao je kako su Grubori mesto pomirenja.

Milošević: “Odlučili smo se za budućnost i nadu”

”Nažalost, svi koji znaju što se dogodilo u Gruborima pre dvadeset i šest godina, odabrali su šutnju, odabrali su štititi one koji su počinili zločin. Oni koji su odabrali ćutanje i oni koji su počinili zločin, kao i svi mi ovde, treba da budemo svesni vrednosti ljudskog života, pa i u ratu, kada se gine. Nema tog opravdanja i nema tog višeg cilja koji može opravdati ubijanje starih i nemoćnih civila”, rekao je Milošević na komemoraciji koju su organizovali Srpsko narodno vijeće (SNV) i Vijeće srpske nacionalne manjine Šibensko-kninske županije.

Dodao je kako oprost nije legitimacija za zločin već čin koji znači “da smo se odlučili za budućnost i nadu”.

Veran Matić, izaslanik srpskog predsednika Aleksandra Vučića, utvrdio je da je Hrvatska do sada “zakazala prema Gruborima u svemu u čemu je mogla”, ali da se započetom obnovom Grubora pokazalo da nije u svemu zakazala.

Bitka s proustaškom Hrvatskom

Predsednik SNV-a Milorad Pupovac ocenio je da su Grubori jedno od mesta na kojima se gradi svest o potrebi oprosta i pomirenja.

”Mi sve činimo da tih mesta u Hrvatskoj bude još više. Mnogo radikalnije treba pristupiti obnovi ovih prostora kada su u pitanju javna rasveta, javni prevoz i razvoj i socijalna služba”, poručio je Pupovac, koji se dotaknao i aktualnih rasprava u vezi ustaškog pozdrava “Za dom spremni”.

”Ispod društvene površine vodi se bitka između toga što je današnja demokratska Hrvatska i toga što je proustaška Hrvatska i njeno integrisanje u današnju Hrvatsku, kao nasleđe. To je bitka koju treba voditi, a zato su nam potrebni mediji, škole, javni autoriteti, kao i vlada, sabor i predsednik Republike, ne samo sudovi i kazneno zakonodavstvo”, rekao je Pupovac.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dnevni horoskop

Dnevni horoskop za 25. avgust 2021. godine

milan gutovic

Milan Gutović – Odlazak genija satire