in ,

Švedska ukida većinu restrikcija ovog meseca

Švedska je izbegavala stroge restrikcije tokom pandemije oslanjajući se u velikoj meri na dobrovoljne preporuke u vezi s pitanjima kao što su socijalno distanciranje i higijena, javlja Reuters

Švedska će nastaviti s ublažavanjem restrikcija protiv COVID -19 krajem ovog meseca, uklanjajući većinu ograničenja na javnim mestima kao što su restorani, pozorišta i stadioni, saopštila je u utorak vlada.

S obzirom da je većina odraslih vakcinisana, Švedska je postepeno ublažavala neka ograničenja tokom letnjeg pada broja zaraženih u pandemiji. Iako je poslednjih nedelja zabeležen porast broja zaraženih usled brzog širenja zaraznije varijante delte, smrtnost od bolesti ostala je niska.

Švedska je izbegavala stroge restrikcije tokom pandemije oslanjajući se u velikoj meri na dobrovoljne preporuke u vezi s pitanjima kao što su socijalno distanciranje i higijena, javlja Reuters.

Međutim, javna okupljanja, poput koncerata, sportskih događaja i mesta kao što su barovi i restorani, dozvoljeni su pod strogim ograničenjima, ali restrikcije će biti uklonjene od 29. septembra, zajedno s preporukom da rade od kuće.

– Važna poruka je da sada poduzimamo dalje korake u povratku normalnoj svakodnevici – rekla je ministarka zdravstva i socijalnih pitanja Lena Hallengren na konferenciji za novinare.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pljačka Bulgari nakita u Parizu, policija jednog osumnjičenog ranila u nogu

Zašto država ćuti: Visoki policijski funkcioner optužio Veljovića da je direktno odgovoran za haos na Cetinju!