in

Skandal u Rovinju: Albanac šamarao srpsko dete i njegovu majku u hotelu!

Letovanje u Hrvatskoj za porodicu iz Novog Sada pretvorilo se u pravi užas.

Naime, M. V. je sa svojom porodicom otišla u Rovinj, ali je tamo, umesto da uživa na moru, doživela traumu jer joj je jedan od gostiju hotela tukao dete.

– Iako vam se “Famili Hotel Amarin” u Rovinju lanca “Maistra” na prvi pogled može učiniti kao raj za decu, isto tako može da bude i pakao za decu i celu porodicu. Moj devetogodišnji sin se igrao u igraonici hotela “Paukova mreža” koja se nalazi u sklopu hotelskog lobija, ispred same recepcije i slučajno pao na jednog dečaka. Za nekoliko sekundi u igraonici koja je namenjena samo za decu i na samom ulasku u istu jasno stoji takav pintogram, ušao je otac tog dečaka, Švajcarac albanskog porekla, udario mu šamar i vukući ga za ruku, izveo ga napolje. Moj mlađi sin je dotrčao da nas i rekao nam da neki čovjek tuče brata – počinje svoju priču M.V.

Ona za “Novosti” kaže da je hrvatskoj policiji trebalo čak sat vremena da dođe na mesto incidenta.

– Dotrčali smo do lobija sa terase kafića koja se nalazi u neposrednoj blizini recepcije. Čovjek ga je i dalje držao za ruku, a moj sin je na lijevom obrazu imao crvene otiske njegovih prstiju. Počela sam da vičem na njega odakle mu za pravo da udara moje dijete, a on mi je udario šamar. Obezbeđenje je došlo nakon 20-ak minuta, a policija tek nakon više od sat vremena kada je taj čovjek već uveliko bio u svojoj sobi. Osoblje hotela u saradnji sa policijom i obezbjeđenjem nisu te večeri navodno mogli da pronađu svog gosta u kojoj sobi je odsio, te nam je direktorica hotela Ivanka Ajlec zajedno sa policijom obećala da će on sa svojom porodicom ujutru biti udaljen iz hotela, kao i da će protiv njega biti pokrenuta krivična prijava za udaranje maloljetnog djeteta, da će biti priveden i da će mu biti oduzet pasoš… – priča ona.

Ipak, neprijatno iznenađenje sačekalo je srpsku porodicu koliko jsutra ujutru, a djeca su ljetovanje u Hrvatskoj nastavila u strahu.

– Ujutru kada smo se probudili taj isti čovjek je i dalje bio u hotelu, šetao po plaži, na bazenu, plivao u moru, a moja djeca su neprestano dolazila kod mene govoreći mi da su ga opet sreli plašeći se da će ih opet udariti – kaže ova Novosađanka.

Ona i njena porodica razočarani su reakcijom hotela.

– Kada smo pitali direktorku hotela kako je moguće da je on i dalje tu, samo nam je rekla da je sada tu obezbeđenje i da se ništa ne brinemo. Obezbeđenje je bio jedan radnik iz njihovog drugog hotela koji mi je sam rekao da ni ne zna zašto je ovde, koga treba da gleda i šta treba da radi. Svima je bilo jasno da od onoga što nam je obećano, neće biti ništa jer najveći propust je imao sam hotel. Niko od osoblja nije postavljen kao nadležni da kontroliše šta se dešava u toj igraonici koja je uvek puna dece. Takođe, hotel nema obezbeđenje iako je njegov kapacitet gostiju jako veliki i dolaze ljudi sa svih strana, tako da niko nije bio prisutan kada se to desilo da odreaguje i zaštiti i dete i mene. Ispostavilo se na kraju, da smo mi gosti hotela koje oni žele da isprate, a potencijalni psihopata koji udara nepoznato dete u igraonici dobio je mogućnost produžavanja boravka, dok za neke od naših prijatelja slobodnih soba u 20h uveče, kada smo trebali da napustimo hotel, više nije bilo. Direktorka Ivanka Ajlec, do dana današnjeg, nam se nije izvinila za strašnu neprijatnost koju smo doživjeli – govori razočarana žena.

Incidenti i neprijatnosti srpskih turista na moru u Hrvatskoj postaju sve češća pojava. Bušenje guma, demoliranje automobila, uz fizičke i verbalne napade sve su češći deo “ponude” hrvatskih letovališta.

(Novosti)

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

kfor

Kovač: NATO izvodi vežbe sa KFOR-om na Kosmetu jer imaju saznanja da bi moglo doći do nekih kriznih situacija!

covid 19

Pogledajte video: Da li je KORONA Pandemija planirana?