in ,

Jezivi snimci dronom sa Evije

Objavljeni satelitski snimci i snimci dronom koji pokazuju razmere užasa

Vatrogasci nisu uspeli da stavei pod kontrolu šumski požar na grčkom ostrvu Eviji, a hitne službe širom zemlje i dalje se žestoko bore s više od deset požara.

Po izveštajima televizije vatrogasne jedinice, vojska i dobrovoljci ne uspevaju da nastave borbu s požarom koji besni u obalskom gradu Pefki.

Objavljenje satelitski snimak i snimak dronom koji pokazuju razmere užasa.

Volonteri su odvezli starije osobe do obale, gde će brodovima biti prebačeni na sigurno. Ostali do obale u strahu i očaju dovode svoje ljubimce, uglavnom mačke i pse. Požar je zahvatio i zapalio brojne kuće i drveće, a meštani pokušavaju da poseku stabla da bi sprečili širenje plamena.

Grčka televizija Skaj izveštava da satima nisu viđeni kanaderi.

Gusti dim prekriva čitavu regiju, dok jugoistočni vetar raspiruje vatru prema severnom vrhu drugog po veličini grčkog ostrva.

Na Eviji je ove sezone već bilo nekoliko velikih požara koji su se protezali u širinu i do sedam kilometara. Velika većina stanovnika je evakuisana. Ipak mnogi su se žalili da su prepušteni na milost i nemilost sudbini jer je gašenje požara počelo tek u nedelju.

“Sami smo. Bliži nam se kraj”, rekao je za Skaj Janis Kotzias, gradonačelnik ugroženog grada Istiaia na severu Evije. Većina stanovnika veruje da su ostavljeni jer su vatrogasni avioni fokusirani na područja oko Atine. Ipak, grčki predstavnici vlasti brane svoje odluke, pozivajući se na ograničena sredstva.

“Nismo mogli da budemo istovremeno svuda. Zamislite samo šta bi se dogodilo da su se požari koji su buknuli severno od Atine proširili na gusto naseljena područja”, komentarisao je jedan vatrogasac.

Po nekim izveštajima, stanje se severno od Atine u nedelju stabilizovalo, a vatrogasne ekipe su izvestile da su uspele ugasiti neke manje požare.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

anthony fauci

Zdravstveni zvaničnici SAD izražavaju novu zabrinutost zbog koronavirusa

miholjska prevlaka

Leposavić priznao eparhijama SPC u Crnoj Gori da postoje od 1220. što je fakat ali i zavetna želja Amfilohija!